lørdag, februar 26, 2022

På denne dag; Hunter S. Thompson

Må lese

Slik kommer du i gang med sports betting

Sports betting har blitt mer og mer populært de siste par årene, så hvis du er blant...

USAs kvinnelandslag får likelønn og etterbetalt millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et...

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder...

Hunter-S-Thompson 2

Hunter Stockton Thompson født 18. juli 1937 i Louisville, Kentucky, USA, død 20. februar 2005 var en kjent amerikansk journalist og forfatter som hadde en fortellerstil som var pulserende. Eksemplene på denne fortellerstilen gjør seg gjeldende i blant annet filmer som Where the Buffalo Roam og Frykt og avsky i Las Vegas, som blandet forfatter og subjekt, fakta og fiksjon. Stilen til Hunter S. Thompson ble kjent som Gonzo-journalistikk. Thompson skjøt seg i sitt eget hjem i Woody Creek, Colorado. Han ble 67 år gammel.

Thompson levde et rikt liv med flyktige reiser i statene, Karribien og Sør-Amerika. Hans Store litterære forbildet var Ernest Hemingway og derav hans intense interesse for Hemingways forfatterskap.

Thompson etablerte seg også som lokalpolitiker på 70-tallet der han blant annet stilte som sheriff-kandidat i Pitkin County, Colorado med sitt «Freak Power»-program, med saker som dekriminalisering av narkotika som en av hovedsakene (men bare for bruk, ikke smugling, siden han mislikte profitering). Blant andre kampsaker hadde han å rive opp asfalten og gjøre om gatene til gresslagte fotgjenger-vennlige sentre, og å forby alle bygninger som var høye nok til å stå i veien for utsikten til fjellet, samt å bytte navn på Aspen i Colorado til Fat City. Den sittende republikanske sheriffen han stilte mot hadde crew-cut, og Thompson svarte på dette med å barbere hodet og referere til konkurrenten som min langhårede motstander.

Med meningsmålinger som viste at han hadde en liten ledelse, stilte Thompson opp ved hovedkvarteret til Rolling Stone i San Francisco med en six-pack øl, og erklærte overfor redaktøren Jann Wenner at han var i ferd med å bli valgt som den neste sheriffen i Aspen, og at han ønsket å skrive om det. Thompsons første artikkel for Rolling Stone ble derfor Kampen om Aspen med signaturen «Av: Dr. Hunter S. Thompson (Sheriff-kandidat)». Til tross for publisiteten endte Thompson opp med et marginalt tap ved valget.

Mange av Thompsons mest populære og anerkjente artikler ble skrevet i Rolling Stone. Thompson begynte å jobbe som politisk korrespondent for magasinet, og fikk tittelen sjef for Nasjonale Affærer på organisasjonskartet i over tredve år, frem til sin død. To av bøkene hans, Frykt og Avsky i Las Vegas og Fear and Loathing on the Campaign Trail ’72 ble først publisert som føljetonger i magasinet.

Gonzo-Papirene

Til tross for at han ga ut en roman, og skrev flere avis og magasin-artikler, kom hoveddelen av Thompsons litterære verk etter slutten av 70-tallet som en 4-dels bok-serie som fikk navnet Gonzo-Papirene. Serien begynte med The Great Shark Hunt i 1979, og avsluttet med Better than Sex i 1994. Den består hovedsakelig av hans artikler fra perioden før Gonzo, sammen med nesten alle artiklene hans fra ‘Rolling Stone, utdrag fra Frykt og avsky bøkene og diverse andre tidligere produksjoner.

 

 

- Advertisement -

Siste nytt

Slik kommer du i gang med sports betting

Sports betting har blitt mer og mer populært de siste par årene, så hvis du er blant...

USAs kvinnelandslag får likelønn og etterbetalt millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et løfte om lik lønn som...

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder kroner. "Oppkjøpet...

Les dette før du begynner med sports betting

Det å ha forskjellige hobbyer og aktiviteter er noe som gjør hverdagen litt bedre, og avhengig av hva interessene våre er, er...

Sting selger musikken sin

Nå kan trolig Sting alene redde hele regnskogen for selv om ikke beløp er offentliggjort sitter han trolig igjen med vanvittig mye...

More Articles Like This