tirsdag, mars 2, 2021

På denne dag; Hunter S. Thompson

Må lese

Prior får ny logo og visuell identitet

Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var...

Steven Gerrards scoringer i Champions League

Steven George Gerrard (født 30. mai 1980) er en engelsk profesjonell fotballsjef og tidligere Liverpool spiller som...

Post i butikk fyller 20 år

Mottagelsen av konseptet var heller kjølig, men nå er kundene stort sett fornøyd med Post i butikk....

Hunter-S-Thompson 2

Hunter Stockton Thompson født 18. juli 1937 i Louisville, Kentucky, USA, død 20. februar 2005 var en kjent amerikansk journalist og forfatter som hadde en fortellerstil som var pulserende. Eksemplene på denne fortellerstilen gjør seg gjeldende i blant annet filmer som Where the Buffalo Roam og Frykt og avsky i Las Vegas, som blandet forfatter og subjekt, fakta og fiksjon. Stilen til Hunter S. Thompson ble kjent som Gonzo-journalistikk. Thompson skjøt seg i sitt eget hjem i Woody Creek, Colorado. Han ble 67 år gammel.

Thompson levde et rikt liv med flyktige reiser i statene, Karribien og Sør-Amerika. Hans Store litterære forbildet var Ernest Hemingway og derav hans intense interesse for Hemingways forfatterskap.

Thompson etablerte seg også som lokalpolitiker på 70-tallet der han blant annet stilte som sheriff-kandidat i Pitkin County, Colorado med sitt «Freak Power»-program, med saker som dekriminalisering av narkotika som en av hovedsakene (men bare for bruk, ikke smugling, siden han mislikte profitering). Blant andre kampsaker hadde han å rive opp asfalten og gjøre om gatene til gresslagte fotgjenger-vennlige sentre, og å forby alle bygninger som var høye nok til å stå i veien for utsikten til fjellet, samt å bytte navn på Aspen i Colorado til Fat City. Den sittende republikanske sheriffen han stilte mot hadde crew-cut, og Thompson svarte på dette med å barbere hodet og referere til konkurrenten som min langhårede motstander.

Med meningsmålinger som viste at han hadde en liten ledelse, stilte Thompson opp ved hovedkvarteret til Rolling Stone i San Francisco med en six-pack øl, og erklærte overfor redaktøren Jann Wenner at han var i ferd med å bli valgt som den neste sheriffen i Aspen, og at han ønsket å skrive om det. Thompsons første artikkel for Rolling Stone ble derfor Kampen om Aspen med signaturen «Av: Dr. Hunter S. Thompson (Sheriff-kandidat)». Til tross for publisiteten endte Thompson opp med et marginalt tap ved valget.

Mange av Thompsons mest populære og anerkjente artikler ble skrevet i Rolling Stone. Thompson begynte å jobbe som politisk korrespondent for magasinet, og fikk tittelen sjef for Nasjonale Affærer på organisasjonskartet i over tredve år, frem til sin død. To av bøkene hans, Frykt og Avsky i Las Vegas og Fear and Loathing on the Campaign Trail ’72 ble først publisert som føljetonger i magasinet.

Gonzo-Papirene

Til tross for at han ga ut en roman, og skrev flere avis og magasin-artikler, kom hoveddelen av Thompsons litterære verk etter slutten av 70-tallet som en 4-dels bok-serie som fikk navnet Gonzo-Papirene. Serien begynte med The Great Shark Hunt i 1979, og avsluttet med Better than Sex i 1994. Den består hovedsakelig av hans artikler fra perioden før Gonzo, sammen med nesten alle artiklene hans fra ‘Rolling Stone, utdrag fra Frykt og avsky bøkene og diverse andre tidligere produksjoner.

 

 

- Advertisement -

Siste nytt

Prior får ny logo og visuell identitet

Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var...

Steven Gerrards scoringer i Champions League

Steven George Gerrard (født 30. mai 1980) er en engelsk profesjonell fotballsjef og tidligere Liverpool spiller som er manager den skotske premiership-klubben...

Post i butikk fyller 20 år

Mottagelsen av konseptet var heller kjølig, men nå er kundene stort sett fornøyd med Post i butikk. I dag fyller det moderne...

Snart ferdig forhandlet med Storbritannia

Næringsminister Iselin Nybø hadde torsdag et møte med sin kollega Ranil Jayawardena i det britiske handelsdepartementet. Vi går nå...

Amerikanske investorer vil løfte Ipswich Town opp fra League One

Det er et historisk sus over Ipswich Town, klubben ble stiftet i 1878. De ble valgt inn i The Football League i...

More Articles Like This