lørdag, januar 22, 2022

På denne dag; Hunter S. Thompson

Må lese

Ti tips for et sunnere kosthold

Å spise mer frukt og grønt er en god plan, men det er like viktig å tillate...

Maj Britt Andersen tolker Bigbang på norsk

Suksessprogrammet «Hver gang vi møtes» er inne i sin tolvte sesong, og dét med nok en spektakulær...

Djokovic utestengt fra Australia i tre år

Karen Andrews, Australias innenriksminister, har bekreftet at Novak Djokovic vil bli utestengt fra Australia i tre år.

Hunter-S-Thompson 2

Hunter Stockton Thompson født 18. juli 1937 i Louisville, Kentucky, USA, død 20. februar 2005 var en kjent amerikansk journalist og forfatter som hadde en fortellerstil som var pulserende. Eksemplene på denne fortellerstilen gjør seg gjeldende i blant annet filmer som Where the Buffalo Roam og Frykt og avsky i Las Vegas, som blandet forfatter og subjekt, fakta og fiksjon. Stilen til Hunter S. Thompson ble kjent som Gonzo-journalistikk. Thompson skjøt seg i sitt eget hjem i Woody Creek, Colorado. Han ble 67 år gammel.

Thompson levde et rikt liv med flyktige reiser i statene, Karribien og Sør-Amerika. Hans Store litterære forbildet var Ernest Hemingway og derav hans intense interesse for Hemingways forfatterskap.

Thompson etablerte seg også som lokalpolitiker på 70-tallet der han blant annet stilte som sheriff-kandidat i Pitkin County, Colorado med sitt «Freak Power»-program, med saker som dekriminalisering av narkotika som en av hovedsakene (men bare for bruk, ikke smugling, siden han mislikte profitering). Blant andre kampsaker hadde han å rive opp asfalten og gjøre om gatene til gresslagte fotgjenger-vennlige sentre, og å forby alle bygninger som var høye nok til å stå i veien for utsikten til fjellet, samt å bytte navn på Aspen i Colorado til Fat City. Den sittende republikanske sheriffen han stilte mot hadde crew-cut, og Thompson svarte på dette med å barbere hodet og referere til konkurrenten som min langhårede motstander.

Med meningsmålinger som viste at han hadde en liten ledelse, stilte Thompson opp ved hovedkvarteret til Rolling Stone i San Francisco med en six-pack øl, og erklærte overfor redaktøren Jann Wenner at han var i ferd med å bli valgt som den neste sheriffen i Aspen, og at han ønsket å skrive om det. Thompsons første artikkel for Rolling Stone ble derfor Kampen om Aspen med signaturen «Av: Dr. Hunter S. Thompson (Sheriff-kandidat)». Til tross for publisiteten endte Thompson opp med et marginalt tap ved valget.

Mange av Thompsons mest populære og anerkjente artikler ble skrevet i Rolling Stone. Thompson begynte å jobbe som politisk korrespondent for magasinet, og fikk tittelen sjef for Nasjonale Affærer på organisasjonskartet i over tredve år, frem til sin død. To av bøkene hans, Frykt og Avsky i Las Vegas og Fear and Loathing on the Campaign Trail ’72 ble først publisert som føljetonger i magasinet.

Gonzo-Papirene

Til tross for at han ga ut en roman, og skrev flere avis og magasin-artikler, kom hoveddelen av Thompsons litterære verk etter slutten av 70-tallet som en 4-dels bok-serie som fikk navnet Gonzo-Papirene. Serien begynte med The Great Shark Hunt i 1979, og avsluttet med Better than Sex i 1994. Den består hovedsakelig av hans artikler fra perioden før Gonzo, sammen med nesten alle artiklene hans fra ‘Rolling Stone, utdrag fra Frykt og avsky bøkene og diverse andre tidligere produksjoner.

 

 

- Advertisement -

Siste nytt

Ti tips for et sunnere kosthold

Å spise mer frukt og grønt er en god plan, men det er like viktig å tillate...

Maj Britt Andersen tolker Bigbang på norsk

Suksessprogrammet «Hver gang vi møtes» er inne i sin tolvte sesong, og dét med nok en spektakulær gjesteliste. I årets utgave er...

Djokovic utestengt fra Australia i tre år

Karen Andrews, Australias innenriksminister, har bekreftet at Novak Djokovic vil bli utestengt fra Australia i tre år. Novak Djokovic...

Nordkoreanske hackere stjal 400 millioner dollar i kryptovaluta

Et stort problem for all kryptovaluta er manglende regulering, noe som gjør eiere sårbare for angrep fra hackere. - Det er også...

Har solgt en leilighet på 900 kvadratmeter for 1,6 milliarder

En fireroms toppleilighet med utsikt mot Central Park ble torsdag solgt for over 1,6 milliarder kroner, et av de dyreste salgene noensinne...

More Articles Like This