Legendarisk skuespiller James Garner er død

0
226

Stjernen som har en lang liste med filmer og tv serier på sin merittliste døde på vei til sykehuset i en ambulanse rundt kl 20 00 lørdag kveld i en ambulanse, melder filmnettstedet TMZ.

James Garner ble 86 år gammel og er i Norge mest kjent for sin rolle i Maverick, men i resten av verden er det nok «The Rockford Files» og «The Notebook» som er de viktigste. ( The Notebook kan du nå se i en remake med Ryan Gosling i James Garner sin rolle)  Hva han døde av er ikke enda avklart.

 

Garner var en av de første aktørene å samle suksess i både fjernsyn og film … og han spilte i en lang liste av klassiske filmer – samt en co-hovedrolle i ’94 filmversjonen av «Maverick» starring Mel Gibson. Garner var den opprinnelige Bret Maverick from 1957-1960 … samt det samme tegnet i en kortvarig ’80s remake.

James Garner (født James Scott Bumgarner) i Oklahoma droppet ut av videregående skole på 16 til å delta i Merchant Marines. Han ble såret to ganger i Koreakrigen og fikk ikke bare en med to purple Hearts.

Hans første sjanse til å komme på en scene var en ikke-talende rolle i Broadway teaterstykket «The Caine Mutiny Court Martial (1954)» som en venn ga han. En del av jobben var å hjelpe de som faktisk hadde noe å si på scenen til å huske sine tekster, Garner forteller det var hans start i å lære seg skuespilleryrket. Derfra gikk det forholdsvis fort, han fikk små TV Roller, ble med i TV reklamer og til slutt en kontrakt med Warner Brothers.

Regissør David Butler så noe i Garner og ga han all den oppmerksomheten han trengte da han dukket opp iThe Girl Left Behind (1956). Etter en del store roller i en håndfull filmer i 1956-1957, Warner Brothers ga Garner en co-hovedrolle i western serien Maverick (1957). Opprinnelig planlagt å veksle mellom Bart Maverick(Jack Kelly) og Bret Maverick (Garner), ble showet raskt omgjort til Bret Maverick Show.

Som Maverick, ble Garner en kult figur, godmodig, gode kommentarer og alltid klar til å bruke sin kløkt for å få ham inn eller ut av trøbbel. Serien var svært vellykket, og Garner fortsatte frem til han sluttet i 1960 på grunn av pengekrangel. På begynnelsen av 1960-tallet Garner returnert til filmer, ofte spiller samme type karakter han hadde spilt på «Maverick».

James Garner bestemte seg for å bli racerbilsjåfør og startet sitt eget team etter å ha spilt nettopp det i filmen Grand Prix (1966).

James Garner har siden det vært veldig aktiv og har deltatt i mange filmer og tv serier med  “The Rockford Files” og “The Notebook” som høydepunkter

Her ser du alle James Garner sine filmer og tv serier
 

 

tabola

No posts to display