Over to tiår med klipp og nyhetssaker har blitt slettet fra Paramounts familie av nettsteder

0
16
South Park Bilde: Comedy Central

Det er ingen hemmelighet at Paramount går gjennom en vanskelig oppdatering etter at Skydances bud om å kjøpe selskapet ble avvist. Tidligere denne uken annonserte Paramounts tre co-CEOs planer om å kutte 500 millioner dollar i utgifter gjennom permitteringer og andre kostnadsbesparende tiltak.

Det kan være grunnen til at Paramount har slettet over to tiår med innhold fra de offisielle sidene for Comedy Central, MTV og mer.

Les: Bob Odenkirk er bekreftet til oppfølgeren av kultfavoritten «Nobody»

Ifølge The Hollywood Reporter begynte Paramounts klippefest 24. juni da MTV News ble slettet. Nå er alle de Comedy Central-relaterte sidene, CMT, Yellowstone, Paramount Network og TV Land-sidene også blitt fjernet til nesten ingenting.

De fleste nettstedene har nå meldinger som forteller fansen at innholdet de leter etter er på Paramount+. Imidlertid er mange av klippene og episodene til The Daily Show og The Colbert Report ikke på Paramount+, og heller ikke hele South Park. Max har fortsatt rettighetene til å streame South Parks vanlige episoder, mens Paramount+ er hjemmet til South Parks spesialtilbud og filmen fra 1999.

Tapet av MTV News ble omtalt som en tragedie av Michael Alex i en lederartikkel på Variety. Alex var grunnleggeren av MTV News’ digitale utgave, som han lanserte i 1994 i internetts barndom. Alex ledet nettstedet gjennom 2007, som fortsatte uten ham til det ble lagt ned i fjor.

«Arkivene til MTV News og utallige andre nyhets- og underholdningsorganisasjoner har en lignende verdi: De er en levende registrering av underholdningshistorien slik den skjedde,» skrev Alex. «Og selv om de sannsynligvis fortsatt eksisterer et sted dypt i innvollene til Paramount, er det ikke vanskelig å forestille seg at en oppdatering for hele nettstedet sletter dem for alltid.»

Alex delte også sin tro på at Paramount kan selge disse arkivene til en ny eier som kan belaste leserne for å få tilgang til dem. Det følger med kommentarer fra Paramounts co-CEO, George Cheeks, under et rådsmøte for hele selskapet. «Vi ser på å selge visse Paramount-eide eiendeler – faktisk har vi allerede ansatt bankfolk for å hjelpe oss i denne prosessen,» sa Cheeks via The Hollywood Reporter. «Og vi vil bruke inntektene til å betale ned gjeld og styrke balansen vår.»

«Historien trenger forvaltere, ikke eiere,» argumenterte Alex i sin lederartikkel i Variety. «Den som lovlig eier arkivet eier ikke historien, selv om de eier det kreative arbeidet til tusenvis av forfattere, redaktører, produsenter og flere. Dette arkivet – av MTV News, der du hørte det først – må være tilgjengelig til offentligheten.»

Les på Radiosporten: Wolverhampton satser norsk

tabola

No posts to display