Oscar-utdelingen 2023. Akademiet avviser forespørselen om at presidenten i Ukraina skal tale på gallaen

0
12
Ukrainian President Volodymyr Zelensky

Ukrainas president holder en fjerntale om situasjonen i Ukraina på nesten alle store globale sosiale og kulturelle begivenheter. Det kan virke som om hans opptreden på Oscar-utdelingen er en selvfølge, spesielt siden han var skuespiller. Det viser seg imidlertid at akademiet nettopp har avvist en forespørsel om at han skal vises på gallaen.

Etter den russiske invasjonen av Ukraina i februar 2022. Zelenskyj opptrådte eksternt på filmfestivalene i Cannes og Venezia. Han talte også på Golden Globes i januar, hvor han gjentok at Ukraina ville vinne krigen med Russland og takket for støtten som ble vist til hjemlandet. Men ikke alle ønsker å høre talene hans.

I fjor trakk Oscar-produsenten seg fra Zelenskyjs opptreden. Kilder sier at han uttrykte bekymring for at Hollywood var oppmerksom på Ukraina bare fordi de som ble rammet av konflikten var hvite, og han hevdet at Hollywood ignorerte kriger rundt om i verden som påvirker fargede mennesker. Det er uklart hva begrunnelsen for å avvise årets Oscar-utdeling er.

tabola

No posts to display