10. mars – Herredagen. Hvor kom feiringen fra og hvor feires den?

0
303

10. mars er den internasjonale herredagen. I anledning menns dag presenterer vi historien til denne høytiden.

Hva ville en mann være uten en kvinne, og hva ville en kvinne være uten en mann? Sammen er det bedre, og det er derfor jeg postulerer å begynne å feire menns dag så pompøst som kvinnedagen. Mine herrer, alle de beste! Mot til å være ditt sanneste selv, for da vil alt du venter på skje med deg.

Ifølge statistikk fra 2021 feires menns dag i mer enn 80 land. Interessant nok, i de fleste av disse landene, feires menns dag 19. Det er imidlertid flere datoer hvor vi kan feire denne dagen. Den første er 19. Den andre er 10. mars, som stammer fra katolsk tradisjon. Den tredje datoen er 30. september, når guttedagen feires.

Den internasjonale herredagen ble lansert i 1999 i Trinidad og Tobago. Ferien tar sikte på å trekke oppmerksomhet til verdiene som er brakt til samfunnet av menn, initiere en endring i oppfatningen av menn og eliminere giftige bilder av maskulinitet, og oppmuntre menn til å undersøke og jobbe med en psykolog når de føler at de trenger det, og de skammer seg for å innrømme det, gjennom bildet av en sterk mann som har blitt pålagt dem i årevis.

tabola

No posts to display