Ødelegger alkohol treningen din?

0
164
Strong woman doing pushup

Etter en skikkelig rotbløyte kjenner vi at det tar på kroppen, vi merker at det er vanskeligere å komme ut av sengen. Men hvordan virker det inn på treningen. Er det noen vits i det hele tatt å trene etter man har drukket alkohol. ?

Fettforbrenningen

Så lenge du har alkohol i systemet bremser fettforbrenningen, den stopper med andre ord ikke helt opp, men den reduseres kraftig.

Bakfull

Det å være bakfull gjør alltid vondt, det som er den naturlige responsen til kroppen er å ønske næring for å komme i balanse. Fett og sukker gjør akkurat det. Vi får lyst på junk Food og snop.

Bortkastede kalorier

Spiser du mat får du kalorier som kan lagres eller omdannes til muskler, kalorier fra alkohol er ubrukelig. Det vil si, etter at alkohol er dannet vil «alkohol» kaloriene bli ubrukelige. Drikker du øl er en mindre andel av kaloriene ubrukelige enn f.eks. sprit. I et glass øl er det ca. 250 kalorier, omtrent det samme som en laksefilet, du kan gjette hva som er best.

Effekten varierer

Dagen derpå er i hvert fall jeg helt ubrukelig og hvis man er ute på en lørdag blir mandagen rimelig dårlig også. Andre klarer seg bra dagen derpå. Det er tydelig at vi reagerer forskjellig på alkohol, det gjelder også for ettervirkningene.

Det er ikke skadelig å trene, men du får mindre effekt enn ellers.

Det er bortkastete kalorier

«Kalorier fra alkohol er ubrukelig; de kan ikke lagres eller omdannes til muskler. Jeg elsker mat, så jeg tror det er bortkastet å drikke kalorier når du kan spise dem. Du kan ta en øl med 250 kalorier eller et stykke laks, noe som vil bidra til drivstoff kroppen din. »

MEN, hvis du insisterer ..

Unngå høy-kalori alkohol med mye sukker som øl og søte drinker (ofte de med paraply) og velg andre alternativer. Gin og Tonic med lime har få kalorier og gir, ifølge meg selv lite bakrus.

tabola

No posts to display