torsdag, desember 2, 2021

Nye regler for boligsalg neste år

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det har vært mye krangling i eiendomsbransjen om hva de nye reglene innebærer for dem og oss som selger og kjøper en bolig. Det eneste vi vet med sikkerhet er at det blir litt dyrere å selge, årsaken er en utvidet og obligatorisk boligsalgsrapport.

Der er mange som allerede gjennomfører en boligsalgsrapport hos en takstmann allerede, prisen på dette er fra 20 000 kroner, alt ettersom kompleksiteten ved eiendommen og i og med at det blir både obligatorisk og utvidet vil trolig denne summen økes noe.

Ønske om dette er større sikkerhet rundt en overdragelse av en eiendom og at ikke meglere lenger kan hjemme seg bak, det du ser er det du får setningen som benyttes ofte. Sikkerhet for deg som kjøper blir bedre ved at du slipper overraskelser og hvis overraskelsene faktisk kommer vil det være enkelt å fordele skyld der skyld skal fordeles. Til tross for rapporten slipper du ikke helt unna, du har en egen opplysningsplikt som selger av bolig.

Det var lenge snakk om en senkning i dokumentavgiften i forbindelse med innføring av utvidet og obligatorisk boligsalgsrapport, men det må være glemt nå i iveren etter å skattlegge plastikkposer.

Det er ikke uventet takstmennene som har vært for denne endringen, mens eiendomsmeglerne stort sett har vært imot. En viktig effekt ved dette er at meglere i større grad nå blir overflødige i forbindelse med boligsalg. Det er lett å samle sammen nødvendig dokumentasjon, plassering av annonser gjøres elektronisk og er ikke vanskeligere enn å legge inn en hvilken som helt rubrikk annonse. En gjennomgang av salg uten megler viser at det ikke er forskjell i oppnådd pris på privat salg enn gjennom megler. En fordel med privat salg er at du slipper å betale dyrt for at en megler skal ha nypussede sko og en Audi i garasjen.

- Advertisement -

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This