torsdag, november 26, 2020

Nye regler for boligsalg neste år

Må lese

Disney kutter enda mer enn først annonsert

Det er ikke mye optimisme å spore fra alle de som underholder oss eller serverer mat og...

Seilforbundet roper varsku om fem knops fartsgrense

Norges Seilforbund mener den foreslåtte, generelle fartsgrensen til sjøs på fem knop innenfor hundre meter fra land...

Slik får du sett alt fra Håndball-EM 2020

Torsdag 3. desember kastes kvinnenes håndball-EM i gang i Danmark, og våre egne jenter skal i aksjon...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det har vært mye krangling i eiendomsbransjen om hva de nye reglene innebærer for dem og oss som selger og kjøper en bolig. Det eneste vi vet med sikkerhet er at det blir litt dyrere å selge, årsaken er en utvidet og obligatorisk boligsalgsrapport.

Der er mange som allerede gjennomfører en boligsalgsrapport hos en takstmann allerede, prisen på dette er fra 20 000 kroner, alt ettersom kompleksiteten ved eiendommen og i og med at det blir både obligatorisk og utvidet vil trolig denne summen økes noe.

Ønske om dette er større sikkerhet rundt en overdragelse av en eiendom og at ikke meglere lenger kan hjemme seg bak, det du ser er det du får setningen som benyttes ofte. Sikkerhet for deg som kjøper blir bedre ved at du slipper overraskelser og hvis overraskelsene faktisk kommer vil det være enkelt å fordele skyld der skyld skal fordeles. Til tross for rapporten slipper du ikke helt unna, du har en egen opplysningsplikt som selger av bolig.

Det var lenge snakk om en senkning i dokumentavgiften i forbindelse med innføring av utvidet og obligatorisk boligsalgsrapport, men det må være glemt nå i iveren etter å skattlegge plastikkposer.

Det er ikke uventet takstmennene som har vært for denne endringen, mens eiendomsmeglerne stort sett har vært imot. En viktig effekt ved dette er at meglere i større grad nå blir overflødige i forbindelse med boligsalg. Det er lett å samle sammen nødvendig dokumentasjon, plassering av annonser gjøres elektronisk og er ikke vanskeligere enn å legge inn en hvilken som helt rubrikk annonse. En gjennomgang av salg uten megler viser at det ikke er forskjell i oppnådd pris på privat salg enn gjennom megler. En fordel med privat salg er at du slipper å betale dyrt for at en megler skal ha nypussede sko og en Audi i garasjen.

- Advertisement -

Siste nytt

Disney kutter enda mer enn først annonsert

Det er ikke mye optimisme å spore fra alle de som underholder oss eller serverer mat og...

Seilforbundet roper varsku om fem knops fartsgrense

Norges Seilforbund mener den foreslåtte, generelle fartsgrensen til sjøs på fem knop innenfor hundre meter fra land vil få store, praktiske konsekvenser...

Slik får du sett alt fra Håndball-EM 2020

Torsdag 3. desember kastes kvinnenes håndball-EM i gang i Danmark, og våre egne jenter skal i aksjon mot Polen. Du får med...

Misfornøyde tross lave strømpriser

Norske strømkunder er mindre tilfredse med norske strømselskaper, til tross for at strømprisene er lave, viser en fersk undersøkelse fra EPSI.

Enighet med Storbritannia om midlertidig avtale

Norge, Island og Storbritannia er enige om en midlertidig vareavtale, som vil gjelde fra 1. januar og frem til frihandelsavtalen trer i...

More Articles Like This