torsdag, november 26, 2020

Bare posører igjen

Må lese

Disney kutter enda mer enn først annonsert

Det er ikke mye optimisme å spore fra alle de som underholder oss eller serverer mat og...

Seilforbundet roper varsku om fem knops fartsgrense

Norges Seilforbund mener den foreslåtte, generelle fartsgrensen til sjøs på fem knop innenfor hundre meter fra land...

Slik får du sett alt fra Håndball-EM 2020

Torsdag 3. desember kastes kvinnenes håndball-EM i gang i Danmark, og våre egne jenter skal i aksjon...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Joe Cocker hentet langt nede en gurglende skrapende stemme levert med en intensitet så kraftig at rykningene i kroppen hans virket som om kunne ta over når som helst. Joe Cocker er død i en alder av 70 år og med det en musikalitet vi trolig ikke kommer til å oppleve igjen. Han var unik og til fingerspissene nøye i sin fremtreden, ikke fysisk, for han så alltid ubarbert, alltid bakfull og litt ugrei ut, men sangen. En sangstemme som nå vil gi soul og råhet til englekoret i himmelen.

Finnes det en himmel slipper de han inn uansett, om ikke annet for å gjøre himmelen til et enda bedre sted for de som allerede er der.

Joe Cocker er en av de som faktisk var på Woodstock i 1969 og det han gjorde der forandret hans karriere og musikkverden for alltid. The Beatles sin låt «With a Little Help from my Friends» er en forsiktig liten sang, Joe Cocker slentret opp på scenen dro ned tempoet på sangen og fremførte sangen med en så stor intensitet at Woodstock ble stående som den viktigste festivalen noen sinne og med disse minuttene med Joe Cocker som det definerende øyeblikket.

Jeg har møtt han en gang og selv om det ble advart om at han var vanskelig å snakke med for journalister (er ikke journalist med radiomann) ble det for meg et møte som fortsatt sitter i. Han var hyggelig, jeg fikk lyst til å spandere en øl, for han ser ut som om han har lyst på en og vi snakket om musikk og hele seansen endte i et lynkurs i gurgle sang.

En ting som overrasker er at Joe Cocker ikke er tatt opp i «Rock and Roll Hall of Fame», det må være en feil tenker du, men det har blitt stemt over flere ganger, men han har altså ikke nådd helt opp.

Han har en rekke priser bak seg,blant annet fikk han en Grammy i 1983 for en duett med Jenifer Warnes «Up Where We Belong»

Dette var filmmusikken «An Officer and a Gentleman» ( legg merke til hun som drar opp stemningen rett bak programlederen helt i begynnelsen av videoen)

 

I 1975 ga Joe Cocker ut en versjon av Bill Preston sin hit «You are so Beautiful», hvis du lurer på hva kjærlighet er så er det bare å høre på denne sangen. Det er selvforklarende.

 

Joe Cocker, RIP. lille julaften 2014. Vi savner deg allerede.

- Advertisement -

Siste nytt

Disney kutter enda mer enn først annonsert

Det er ikke mye optimisme å spore fra alle de som underholder oss eller serverer mat og...

Seilforbundet roper varsku om fem knops fartsgrense

Norges Seilforbund mener den foreslåtte, generelle fartsgrensen til sjøs på fem knop innenfor hundre meter fra land vil få store, praktiske konsekvenser...

Slik får du sett alt fra Håndball-EM 2020

Torsdag 3. desember kastes kvinnenes håndball-EM i gang i Danmark, og våre egne jenter skal i aksjon mot Polen. Du får med...

Misfornøyde tross lave strømpriser

Norske strømkunder er mindre tilfredse med norske strømselskaper, til tross for at strømprisene er lave, viser en fersk undersøkelse fra EPSI.

Enighet med Storbritannia om midlertidig avtale

Norge, Island og Storbritannia er enige om en midlertidig vareavtale, som vil gjelde fra 1. januar og frem til frihandelsavtalen trer i...

More Articles Like This