Funcom som er kjent for å lage gode spill som ikke helt lykkes i å generere de inntekter både selskapet og investorer håper på har på julaften informert verden om at oppsigelser er på gang.

Samtidig som deres ansatte løp til bensinstasjonen for å handle de siste julegavene klokken 1330 tikket meldingen fra Funcom ut om at 7 ansatte og et innleid team ikke lenger skal jobbe for selskapet.

Funcom beklager selvfølgelig ovenfor de berørte både i Norge og USA. Noen vil sikkert mene at julaften er et litt dårlig tidspunkt for oppsigelser. Kan hende at denne manglende innsikt er noe av årsaken til at spillene ikke gjør det så bra, timing er som kjent viktig i show biz.

Historikken til Funcom er lang for å være et spillselskap, første spill kom ut allerede i 1996, men de fikk først oppmerksomhet med spillet «Den lengste reisen» i 1999. Et par år senere lanserte Funcom sitt første Massively Multiplayer Online Role Player Games, «Anarchy Online». Dette ga selskapet nok selvtillit til å tenke store tanker. Oppfølgeren til den lengste reisen «Drømmefall» kom i 2006 og da var selskapet på børs. Det har gitt tilgang på penger, men også representert et skrifte i fokus.

2008: Lanseringen av spillet «Age of Conan: Hyborian Adventures» var det som skulle sette Funcom på verdenskartet. Spillet kostet 200 millioner kroner og forventningene og aksjekursen var kjempehøy, dessverre ble ikke mange nok spillere lenge nok i spillet for at forventningene skulle nås. Aksjekursen sank som en sten og gründer og daglig leder ble skiftet ut sammen med restrukturering av selskapet.

2012: Nytt spill, nye forventninger og ny flopp, denne gangen The Secret world. Såpass ille gikk det at det ble ny runde med lederbytte og endret strategi.  Nå er det Lego som gjelder og det får visst ikke helt etter forventningene heller.

I privatlivet er en god oppskrift for lykke å senke sine forventingene og være glad for det man har, kanskje er ikke resultatene til Funcom så ille, kan tenkes at det er forventningene til resultater i et meget kompetitivt marked som spiller inn.

Et lite råd for fremtiden, Funcom, ikke si opp ansatte på Julaften eller gi ansatte sparken i samme SMS som dere gratulerer noen med dagen eller kjøp av nytt hus.

f7.no -> adds
tabola