Det har vært stor spenning knyttet til hvem skal spille Doctor Who nå som BBC sparker igang sesong 8. Fans fikk se første episode av i går og tilbakemeldingene var at det var en genial start og en perfekt skuespiller i rollen som Doctor Who. Det er skuespiller Peter Capaldi som overtar etter tidligere skuespillere som blant annet christopher eccleston (Den niende Doktoren) og David Tennant som alle var i 40 årene.

Første episode – med tittelen Deep Breath – foregår hovedsakelig i viktoriansk London og medvirkende er en T-Rex, droider og en skurk med et halvt ansikt. Mange kjente Doctor Who fjes er fortsatt med som Jenna Closeman som Clara Oswald, Madame Vastra og Strax. Capaldi og Wheatley forynge showet, og bringer gravitas, vidd og bare en liten bit av galskap

Sesongen er skrevet av Steven Moffat og regissert av kultfilmmaker Ben Wheatley, første episode lover godt for resten av sesongen som etterhvert har blitt et av BBC sine største satsninger.

Doctor Who er kjent for fantasifulle historier og banebrytende bruk av elektronisk musikk (først produsert av BBC Radiophonic Workshop og senere av andre komponister). Den er også kjent for oppfinnsomme lavbudsjettseffekter som ble brukt frem til TV-filmen i 1996. I Storbritannia og andre land har serien blitt en kultserie på linje med den amerikanske Star Trek og har hatt stor innflytelse på flere generasjoner britiske manusforfattere; mange av dem vokste opp med serien. Den har også blitt roset av både kritikere og publikum som et av de beste britiske TV-programmene.

Serien ble opprinnelig vist på fjernsyn fra 1963 (premiere 23 november) til 1989, da den ble satt på pause av BBC. En TV-film ble laget i 1996 og serien kom tilbake for fullt i mars 2005.

f7.no -> adds
tabola