Novak Djokovic fikk tilbud om kampfiksing

0
8
Novak Djokovic (fot. przegląd sportowy)

For noen år siden avslørte den argentinske tennisspilleren Marco Trungelliti den ulovlige praksisen med kampfiksing i tennis. Nå har tennisspilleren kommet tilbake til dette emnet i et intervju med «La Nacion». Han nevnte manglende støtte fra ATP i saken, påpekte hvordan kampfiksing er i dag, og innrømmet at Novak Djokovic også fikk tilbud om å delta i en slik kamp.

For noen år siden avslørte Marco Trungelliti kampfiksing i tennis, og tilsto at han hadde avvist en bestikkelse fra en bookmakergruppe. Som et resultat av handlingene hans ble tre av hans landsmenn suspendert: Federico Coria, Patricio Heras og Nicolas Kicker, som, som det viste seg, brukte kampfiksing. Nå husket Trungelliti disse hendelsene i et intervju for La Nacion.

Les på Sporten: Har barbert ned Golden Boy listen til 25 navn

Mange år etter avsløringen av den beskrevne skandalen innrømmer Marco Trungelliti at han ikke mottok noen støtte fra tennismyndighetene og ble kalt en snert av noen tennisspillere. Dessuten avslørte argentineren at lite har endret seg i spørsmålet om kampfiksing i tennis.

– Spillere som gjør dette er nå litt mer forsiktige i begynnelsen. Jeg sier alltid det samme: vi fokuserer på spillerne, men det er mange trenere som gjør det. Før de virkelig kommer i gang og ATP er villig til å endre systemet, vil det ikke skje så mye. Jeg vil si det er nesten et 200 år gammelt føydalt system der to prosent lever som rike mennesker og resten dør. Fordi en spiller utenfor topp 100 «ikke kan leve.» Selvfølgelig sårer Federer meg mest. For med sin posisjon og karisma, hvis han virkelig ønsket å endre noe, ville han ha gjort det – sa Trungelliti, og antydet at Federers posisjon i tennisverdenen tillot ham å tvinge ATP til å gjøre endringer.

Interessant nok tilsto Marco Trungelliti at han kjente en spiller som ble tilbudt å delta i en fast kamp samtidig med ham. Den spilleren var Novak Djokovic.

– Djokovic sa at han ble tilbudt kampfiksing. Sergei Stakhovsky, som kalte meg en snik, kom senere og sa at han også ble tilbudt det – sa argentineren. Hendelsen ble bekreftet av Djokovic selv.

– Jeg ble ikke kontaktet direkte. Folk som jobbet med meg på den tiden tok kontakt med meg. Selvfølgelig avviste vi det umiddelbart. Dessverre, på den tiden, var det rykter, noen samtaler, og det var noen få mennesker som hang rundt. Jeg følte meg forferdelig fordi jeg ikke ønsket å bli assosiert med det. Noen vil kanskje kalle det en mulighet, men for meg er det usportslig, jeg vil kalle det en forbrytelse. Jeg støtter det ikke, – forklarte Djokovic i et intervju med BBC.

Den handlet om situasjonen fra 2007 under turneringen i St. Petersburg. Ifølge BBC ble serberen tilbudt 110.000 pund for å tape kampen.

Les: Martin Ødegaard og Arsenal er enige

tabola

No posts to display