Norsk Tipping med nytt tilbud til spillegale

0
114
Foto: Gamban

Det høres nesten litt selvmotsigende ut: Fra mandag 14. desember gir Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å blokkere tilgangen til pengespillsider på nett.

Filteret «Gamban» er en programvare som sperrer tilgang til spillsider og pengespillrelaterte tjenester på mobil, PC og nettbrett. Målsettingen er å hjelpe sårbare grupper.

– Gamban er et verdifullt supplement til Norsk Tippings egne utestengelsessystemer. Filteret gjør det mulig for oss å tilby utvidet beskyttelse til kunder som ønsker å blokkere tilgangen til alle spilltilbud på internett – både regulerte og uregulerte, sier Bjørn Helge Hoffmann, fagsjef for ansvarlig spillvirksomhet i Norsk Tipping.

– Når personer med et vanskelig forhold til pengespill velger å stenge sin spillerkonto hos oss, er det en beslutning det står stor respekt av. Vi håper at Gamban kan hjelpe både brukere og deres pårørende, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

Vil hindre falsk trygghet

Gamban er et britisk teknologiselskap, stiftet i 2015. Siden har selskapet vunnet flere priser for sin innovative tjeneste. Selskapet gjør oppmerksom på at filteret ikke er «vanntett», og at enkelte spillsider unntaksvis vil kunne passere selv om blokkeringsfilteret er aktivert. Filteret erstatter ikke Norsk Tippings egne ansvarlighets- og reguleringstiltak, men utvider dem.

– Et ønske om å blokkere utenlandske spillselskap kan være et symptom på at flere tiltak bør iverksettes. Derfor vil alle som ønsker gamblingfilteret bli fulgt opp av våre kolleger som jobber med proaktive samtaler. De har erfaring fra tusenvis av samtaler med kunder for å avdekke slike behov, sier Hoffmann.

Gamblingfilteret kan fås ved å ta kontakt med Norsk Tippings kundeservice. Du må ikke være kunde for å få tilgang. Filteret deles også ut av Spillavhengighet Norge.

Slik fungerer det

  • Filteret hindrer tilgang via enhetens søkemotor på nettsider og apper.
  • Bruker innstallerer filteret selv på PC, Mac, mobil eller nettbrett.
  • En lisens kan brukes på inntil 15 digitale enheter
  • Støtte for MacOS, Windows, Android, og iOS.
  • Valgfri varighet: 180 dager, 1, 3 eller 5 år.
  • Filteret kan ikke avinstalleres før den valgte perioden for varighet.
  • Blokkering inkluderer alle spillsider på nett, inkludert såvel Norsk Tipping som uregulerte spillselskaper.

Kilde: Norsk Tipping

SE OGSÅ: Dette er årets mest populære spill

tabola

No posts to display