Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

0
77

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV.

Det ble et litt spesielt intervju hvor vi kunne se en kar bli 57 milliarder kroner rikere mens han snakker. Her ser du intervjuet

57.201.160.000 kroner
Så mye rikere ble administrerende direktør og medstifter av utleieselskapet Airbnb, Brian Cheskys etter torsdagens børsnotering. – Årsaken til den store verdiøkningen er å finne i aksjekursen, som mer enn doblet seg ved børsintroduksjonen da kursen steg fra $ 68 til $ 139.

Les: Nedtur for strømselskapene: Får ikke lov til å lure deg lenger!

Brian Chesky fikk problemer med å stokke ordene da han i intervjuet på Bloomberg TV fikk åpningsprisen på 139 dollar. Deretter prøvde han å få frem et svar.

«Dette er første gang jeg hører det nummeret. Det er … Det … Jeg … Da vi samlet inn penger i april og det var for gjeldsfinansiering … Øh … Den prisen ville ha satt kursen rundt $ 30. Så … Jeg vet ikke hva mer å si … Det er … Det er veldig … Jeg er veldig ydmyk om det»

Siden da steg prisen faktisk ytterligere, men ved utgangen av markedet på fredag ​​har prisen igjen landet på $ 139.

Les på Sporten: Ben White har kjempet seg inn på Solskjær sin januar liste


Den økte verdien gir Brian Chesky en plass på listen over de 200 rikeste i verden. Faktisk, med en formue på over 73 milliarder dollar, smyger han seg inn som nummer 170 på listen, ifølge Bloomberg.

Airbnb er en plattform der brukere kan leie leiligheter, rom eller lignende til gjester. De har mer enn fem millioner innlegg fra 100.000 byer i verden.

Totalt har selskapet tilrettelagt mer enn 800 millioner utleieavtaler siden starten i august 2008.

tabola

No posts to display