Nøkkelknippet flyttes over på mobilen

0
100

Unloc er en løsning som gjør at du med et par tastetrykk kan slippe inn blomsterbudet, vaskehjelpen eller en fra husholdningen som har glemt nøkkelen på jobben.

– I dag kan vi bestille hva som helst fra internett med et tastetrykk. Men hjemlevering er en håpløs opplevelse. Som kunder blir vi tvunget til å vente på leveranser som aldri kommer. Med digital nøkkeldeling sparer vi alle tid. Tid som kan brukes på det som virkelig betyr noe, sier Kris Riise, gründer og daglig leder i Unloc.

Dagens situasjon i lås-markedet minner om perioden før Vipps. Da fantes det ingen enkel måte å overføre penger på, men det endret DnB ved å lage et system som fungerte med alle bankene. Unloc har gjort det samme bare med elektroniske låser. I dag har elektroniske låser begrenset verdi alene, men med Unloc kan man dele nøkler like enkelt som å sende en tekstmelding. Alt du trenger er et telefonnummer.

I løpet av de seneste månedene har tusenvis av nøkler blitt delt digitalt via Unloc. Sammen med partnere som Helthjem (eid av Schibsted) og Easy2You (tidligere Norpost og Kvikkas) representerer de nå Norges største distribusjonsnettverk for hjemlevering. Med digitale nøkler behøver kunden aldri mer å tilbringe en hel dag hjemme i husarrest -i vente på en leveranse som aldri kommer.

Det nærmeste de kommer en direkte konkurrent i dag er det gammeldagse nøkkelknippet, eller det å legge igjen nøkkelen sin hos kiosken på hjørnet. Det oppleves ikke trygt. Unloc erstatter de fysiske nøklene med mobilen.

Tar sikkerhet på alvor

På spørsmål om de digitale nøklene er trygge er svaret: – Inngangsdøren til hjemmet vårt er terskelen mellom oss og omverden. Effektive løsninger skal aldri gå på bekostning av sikkerhet. Det er et ansvar vi tar på stort alvor. Som teknologer, leverandører og ikke minst som familiemennesker.

I juni 2018 hentet Unloc NOK 3,2 millioner. Blant investorene er Arkwright, Urbanium Gruppen, Simula Innovation og et par engleinvestorer. Gründerne og teamet eier fremdeles mer enn 80% av aksjene.

– Vi setter stor pris på kapitalen fra investorene, men enda viktigere er kunnskapen som de bidrar med inn i selskapet. Samtlige av aksjonærene deler visjonen vår. De bruker mye tid sammen med oss for å hjelpe med forretningsutvikling og skalering. Det er utrolig god bekreftelse på at vi gjør noe riktig. 2019 blir et år med sterk vekst for Unloc, sier Riise.

tabola

No posts to display