torsdag, desember 17, 2020

Nøkkelknippet flyttes over på mobilen

Må lese

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV.

Unloc er en løsning som gjør at du med et par tastetrykk kan slippe inn blomsterbudet, vaskehjelpen eller en fra husholdningen som har glemt nøkkelen på jobben.

– I dag kan vi bestille hva som helst fra internett med et tastetrykk. Men hjemlevering er en håpløs opplevelse. Som kunder blir vi tvunget til å vente på leveranser som aldri kommer. Med digital nøkkeldeling sparer vi alle tid. Tid som kan brukes på det som virkelig betyr noe, sier Kris Riise, gründer og daglig leder i Unloc.

Dagens situasjon i lås-markedet minner om perioden før Vipps. Da fantes det ingen enkel måte å overføre penger på, men det endret DnB ved å lage et system som fungerte med alle bankene. Unloc har gjort det samme bare med elektroniske låser. I dag har elektroniske låser begrenset verdi alene, men med Unloc kan man dele nøkler like enkelt som å sende en tekstmelding. Alt du trenger er et telefonnummer.

I løpet av de seneste månedene har tusenvis av nøkler blitt delt digitalt via Unloc. Sammen med partnere som Helthjem (eid av Schibsted) og Easy2You (tidligere Norpost og Kvikkas) representerer de nå Norges største distribusjonsnettverk for hjemlevering. Med digitale nøkler behøver kunden aldri mer å tilbringe en hel dag hjemme i husarrest -i vente på en leveranse som aldri kommer.

Det nærmeste de kommer en direkte konkurrent i dag er det gammeldagse nøkkelknippet, eller det å legge igjen nøkkelen sin hos kiosken på hjørnet. Det oppleves ikke trygt. Unloc erstatter de fysiske nøklene med mobilen.

Tar sikkerhet på alvor

På spørsmål om de digitale nøklene er trygge er svaret: – Inngangsdøren til hjemmet vårt er terskelen mellom oss og omverden. Effektive løsninger skal aldri gå på bekostning av sikkerhet. Det er et ansvar vi tar på stort alvor. Som teknologer, leverandører og ikke minst som familiemennesker.

I juni 2018 hentet Unloc NOK 3,2 millioner. Blant investorene er Arkwright, Urbanium Gruppen, Simula Innovation og et par engleinvestorer. Gründerne og teamet eier fremdeles mer enn 80% av aksjene.

– Vi setter stor pris på kapitalen fra investorene, men enda viktigere er kunnskapen som de bidrar med inn i selskapet. Samtlige av aksjonærene deler visjonen vår. De bruker mye tid sammen med oss for å hjelpe med forretningsutvikling og skalering. Det er utrolig god bekreftelse på at vi gjør noe riktig. 2019 blir et år med sterk vekst for Unloc, sier Riise.

- Advertisement -

Siste nytt

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums Budstikke (Budstikka). Avtalen verdsetter selskapet...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV. Det ble...

Norsk Tipping med nytt tilbud til spillegale

Det høres nesten litt selvmotsigende ut: Fra mandag 14. desember gir Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å...

Stadig mindre sjans for snø på julaften i Sør-Norge

På Sør- og Østlandet har det blitt betydelig færre år med snø på bakken julaften. Meteorologisk institutt har gjort...

More Articles Like This