Noen må betale en dyrere pris for livet enn andre

0
103

Zimbabwe, et land rikt på resurser der drømmer er en luksusvare. Befolkningen er fattig på trygghet for barn og unge.

Dette er ikke en unik historie om et guttebarn som overlever mot alle odds i et land der nøden hos barn er skrikende.

Kelvin er nå 31 år gammel mann med utdannelse, jobb og en drøm om å kunne etterlate seg et land som er bedre skikket til å ta vare på sine egne og å sørge for at det å hjelpe andre er en viktig del av den arven han vil etterlate seg.

For over 30-årsiden ble Kelvin Loyd funnet inntyllet i et pledd i ett veikryss i Harare, Zimbabwes hovedstad. Tilfeldighetene ville det slik at denne lille gutten skulle bli funnet av to forbipasserende, som brakte gutten til det lokale sykehuset der det første møte av mange mellom legene Kelvin og Lloyd og gutten fant sted. Den lille gutten er oppkalt etter disse legene.

Kelvin sitt liv tok en brå venning etter dette første møte mellom to voksne personer og guttebarnet.

Kelvin var foreldreløs. Det eneste håpet til en gutt som Kelvin var hjelp fra andre.

Hjelpen kom i form av SOS-barnebyer i Bindura, nørdøst i landet. I denne barnebyen fikk han vokse opp under trygge omgivelser med stabilitet og en trygg familie med mor og søsken. Kelvin har tatt seg utdannelse innen tekstildesign og forlot barnebyen for 11 år siden. Han regner allikevel fortsatt barnebyen som sitt egentlige hjem.

Drømmer har fått lov til å vokse hos Kelvin. – Jeg vil dele kjærligheten og mulighetene jeg fikk – livet mitt skal handle om å hjelpe andre som ikke har vært så heldige som meg,» sier Kelvin.

 

Zimbabwe har gjennom generasjoner vært hjemsøkt av konflikter, tyranni, kolonisering, segregering, matmangel og økonomisk kollaps.

Blant Zimbabwes 13,7 millioner innbyggere hersker det en håpløshet som er vanskelig å målbære der 97% av arbeidsstokken er arbeidsledige, 100.000 familier ledes av barn fordi foreldrene er gått bort. Foreldre dør oftere av Aids enn i mange andre Afrikanske land. En fjerdedel av barna får ikke eller har ikke skolegang. Barn blir soldater, flykter eller blir overfalt. For over en million barn er sårbarheten og foreldreløsheten hverdagen.

Når samfunnet og de voksne spiller fallitt er det først og fremst den svakeste som blir hardest rammet, barna.

 

Omsorg er SOS-barnebyers prioritet uansett årsak. SOS-barnebyer gir barn som er alene et trygt hjem og med vår hjelp kan man gjøre en forskjell. Vi setter inn resursene der det hjelper.

Med omsorg i bunn blir livet plutselig mulig. Barnet blir en trygg og selvstendig voksen som kan bidra til samfunnet sitt. Kelvin er ett eksempel.

 

Barna er vårt samfunns viktigste ressurs. Ved å støtte SOS-barnebyer er du med på et felles løft som skaper varig endring for barna og vår felles framtid. Det er viktig å gjøre. Og fint å vite.

tabola

No posts to display