Et vanlig spørsmål fra barn som ser på historiske bilder er, var det ikke farger i gamle dager? Uten problemer kunne du blitt trodd med et ja. I fotografiets barmdom var bildene i ofte uklare og uten farger.
Lurer du på hvordan det egentlig var, hvilke farger var det på sløyfen til Abraham Lincoln? eller hvordan var utsikten over Detroit for 100 år siden.

En internasjonal trend er, først finne ut av hvordan det så ut, gjennom funn av klær, møbler, nedtegnelser og gamle som fortsatt lever og så fargelegge bilder så realistisk som mulig.
Historiske hendelser og historiske personer får nytt liv og kommer imot deg ut av bildet gjennom realistisk fargelegging.
Gjennom disse ekstremt bra fargeleggingene gjort av kunstnere over hele verden kan vår oppfatingen av historien endres, den tydeliggjøres i hvert fall.
Fargelegging av historiske fotografier fra slutten av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet endrer deres utseende fra noe historisk og annerledes, til noe som kunne vært i dag. Det fargerike bildet av Albert Einstein sitter ved siden vannkanten gir oss et helt nytt perspektiv på det geniale. Han går fra en strålende historisk relikvie, til et levende ikon av vår tidsregning.
Man får se den skjønne Audrey Hepburn slik hun så ut. Hennes bilde går fra å være et spennende historisk bilde til å bli et levende sexsymbol av i dag. De fleste bildene er planlagt og fargelagt av kunstnere som Jordan Lloyd, Dana Keller, og Sanna Dullaway.

Klikk på bildene og de blir større, vi håper denne trenden også kommer til Norge, slik at vi får oppleve historiske personer og byområder i farger

 

 

 

 

f7.no -> adds
tabola