torsdag, desember 2, 2021

NATO General: Russisk ønske om ekspansjon kan true vår eksistens

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Propagandakrigen mellom Russland og NATO tiltar i styrke på en slik måte som gjør flere og flere i Europa redde for krig. Den britiske generalen Sir Adrian Bradshaw er NATOs nestkommanderende for styrkene i Europa snakket i går på Royal United Services Institute.

Generalens tale innehold veldig få forsonende ord:

«NATO må raskt utvikle hurtig respons styrker for å møte Russisk oppbygging og propaganda.»

«Russiske ekspansjonistiske ambisjoner kan fort bli en åpenbar eksistensiell trussel mot hele vårt vesen.»

«Russland må stoppes i Ukraina.»

Han sier også at NATO trenger hjelp av EU og at de enkelte landene både må følge opp sanksjoner og være forberedt til forsvare Europas grenser mot øst.

David Cameron har advart Vladimir Putin om «flere konsekvenser» dersom våpenhvilen i Ukraina ikke holder. Under et besøk på Govan skipsverft i Glasgow på fredag, sa statsministeren at ansvaret for hva som hadde skjedd i Ukraina «helt og holdent ligger hos Vladimir Putin og Russland», han sa at nå var det på tide med en sterk reaksjon.

Cameron sa: «I forhold til hva Storbritannia har gjort, var vi det første landet til å kreve at Russland bør kastes ut av G8, og så ble Russland kastet ut av G8. Vi har vært den tydeligste tilhengeren av sterke sanksjoner, og vi har presset på for dem, oppnådde dem og holdt på dem i alle anledninger.

«Det vi trenger å gjøre nå er å levere en sterkest mulig beskjed til Putin og Russland at det som har skjedd er uakseptabelt, at våpenhviler trenger å holdes, og hvis de ikke vil det være flere konsekvenser, flere sanksjoner, flere tiltak.»

I sin tale beskrev Bradshaw Russlands taktikk som «hybrid», både styrker og våpenhjelp og propaganda for å tåkelegge faktiske hendelser. Virkemidlene er både militære og ikke militære. NATO trenger å møte dette og bli dyktige også på ikke militære områder.

Bradshaw sa NATO-toppmøtet i Wales i september 2014 var dominert av det presserende behovet for endring på grunn av russisk oppførsel. Den «tvetydighet» som kommer av forskjellen mellom russiske handlinger og tale har gjort utviklingen av NATO vanskeligere.

Han omtaler nå Russland som fienden. «Dette er det første vanskeligheten er å tydelig identifisere handlinger til en fiendtlig stat regjering og se hvilke undergravende destabiliserende effekter de bringer i de tidlige stadiene av destabiliserende strategi

Den beste responsen var en ny hurtig reaksjonsstyrke, sa han, under utarbeidelse av Storbritannia, Frankrike, Spania, Italia og Polen. Dette ville ikke være i strid NATO avtaler med Russland som handler om å plassere store styrker på sine grenser, Bradshaw sa,» dette vil sende et sterkt signal i form av en vedvarende, multinasjonale NATO tilstedeværelse» i de østlige statene.

 

NATOs planer handler ikke bare om konvensjonelle styrker, men også, la han til, «motvirke politisk agitasjon og undergraving, cyber-angrep, fiendtlig propaganda og andre destabiliserende effekter». I dette arbeidet vil NATO trenge hjelp fra EU, for eksempel for å produsere russiskspråklige TV-dekning som alternativ til «fiendtlig og nesten latterlig unøyaktig propaganda som hver dag serveres til russiske innenriks publikum».

- Advertisement -

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This