fredag, desember 11, 2020

NATO General: Russisk ønske om ekspansjon kan true vår eksistens

Må lese

Ny strømmetjeneste erstatter Dplay

Discovery lanserer ny global strømmetjeneste. Det betyr at Dplay vil bli omdøpt til discovery+, og at mer...

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Propagandakrigen mellom Russland og NATO tiltar i styrke på en slik måte som gjør flere og flere i Europa redde for krig. Den britiske generalen Sir Adrian Bradshaw er NATOs nestkommanderende for styrkene i Europa snakket i går på Royal United Services Institute.

Generalens tale innehold veldig få forsonende ord:

«NATO må raskt utvikle hurtig respons styrker for å møte Russisk oppbygging og propaganda.»

«Russiske ekspansjonistiske ambisjoner kan fort bli en åpenbar eksistensiell trussel mot hele vårt vesen.»

«Russland må stoppes i Ukraina.»

Han sier også at NATO trenger hjelp av EU og at de enkelte landene både må følge opp sanksjoner og være forberedt til forsvare Europas grenser mot øst.

David Cameron har advart Vladimir Putin om «flere konsekvenser» dersom våpenhvilen i Ukraina ikke holder. Under et besøk på Govan skipsverft i Glasgow på fredag, sa statsministeren at ansvaret for hva som hadde skjedd i Ukraina «helt og holdent ligger hos Vladimir Putin og Russland», han sa at nå var det på tide med en sterk reaksjon.

Cameron sa: «I forhold til hva Storbritannia har gjort, var vi det første landet til å kreve at Russland bør kastes ut av G8, og så ble Russland kastet ut av G8. Vi har vært den tydeligste tilhengeren av sterke sanksjoner, og vi har presset på for dem, oppnådde dem og holdt på dem i alle anledninger.

«Det vi trenger å gjøre nå er å levere en sterkest mulig beskjed til Putin og Russland at det som har skjedd er uakseptabelt, at våpenhviler trenger å holdes, og hvis de ikke vil det være flere konsekvenser, flere sanksjoner, flere tiltak.»

I sin tale beskrev Bradshaw Russlands taktikk som «hybrid», både styrker og våpenhjelp og propaganda for å tåkelegge faktiske hendelser. Virkemidlene er både militære og ikke militære. NATO trenger å møte dette og bli dyktige også på ikke militære områder.

Bradshaw sa NATO-toppmøtet i Wales i september 2014 var dominert av det presserende behovet for endring på grunn av russisk oppførsel. Den «tvetydighet» som kommer av forskjellen mellom russiske handlinger og tale har gjort utviklingen av NATO vanskeligere.

Han omtaler nå Russland som fienden. «Dette er det første vanskeligheten er å tydelig identifisere handlinger til en fiendtlig stat regjering og se hvilke undergravende destabiliserende effekter de bringer i de tidlige stadiene av destabiliserende strategi

Den beste responsen var en ny hurtig reaksjonsstyrke, sa han, under utarbeidelse av Storbritannia, Frankrike, Spania, Italia og Polen. Dette ville ikke være i strid NATO avtaler med Russland som handler om å plassere store styrker på sine grenser, Bradshaw sa,» dette vil sende et sterkt signal i form av en vedvarende, multinasjonale NATO tilstedeværelse» i de østlige statene.

 

NATOs planer handler ikke bare om konvensjonelle styrker, men også, la han til, «motvirke politisk agitasjon og undergraving, cyber-angrep, fiendtlig propaganda og andre destabiliserende effekter». I dette arbeidet vil NATO trenge hjelp fra EU, for eksempel for å produsere russiskspråklige TV-dekning som alternativ til «fiendtlig og nesten latterlig unøyaktig propaganda som hver dag serveres til russiske innenriks publikum».

- Advertisement -

Siste nytt

Ny strømmetjeneste erstatter Dplay

Discovery lanserer ny global strømmetjeneste. Det betyr at Dplay vil bli omdøpt til discovery+, og at mer...

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år gammel av hjerteattakk. Den argentinske...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg nye måter å få kontakt...

Hva skjer hvis forskere finner ut at Covid-19 ikke kommer fra Kina?

Du kan i en artikkel i Forskning skrevet av rådgiver i Veterinærinstituttet Bryndis Holm lese at det er satt sammen en internasjonal...

Tenerife er Spanias første smarte turistøy

Tenerife har utnyttet lavkonjunkturtiden under Covid-19 pandemien godt, noe som har resultert i utnevnelsen "Spanias første smarte turistøy".  Kåringen er...

More Articles Like This