lørdag, februar 27, 2021

NASA bekrefter: Har funnet vann på månen

Må lese

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Tidligere har vi bare funnet det som er omtalt som spor av vann på månen, men nå bekrefter NASA, det amerikanske romfartsbyrået ikke bare at jorda er rund, men at det også er funnet vann på månen.

Dette er et stor gjennombrudd innen romforskning av flere grunner, det blir enklere å sosialt distansere på månen, når man ikke trenger å ta med seg alt man skal drikke og heller ikke behøver å resirkulere sin egen urin som de fleste synes er ganske ekkelt.

Les: Natalie Portman kickstarter fotballklubb-eventyret

Vann har, som du sikkert vet også den egenskapen at det kan omdannes til oksygen, noe som også er nødvendig for å overleve. – Dette kan spare fremtidige ekspedisjoner og bygging av en koloni for milliarder av kroner.

Forskerne ved NASA vet ikke i hvilken form vannet befinner seg i, det kan være for giftig til å brukes til noen av de formålene du ser over.

Tidligere har det blitt arbeidet med forutsetningen om at det finnes vann på «baksiden» av månen – siden som vender bort fra solen og jorden.

Men det høres nå ut fra NASA, det er også vann – i mikroskopiske mengder – på solsiden av månen.

En teori er at vannet finnes i små isklumper på størrelse med en liten mynt. Disse isklumpene ligger i små skygger, som er årsaken til at isen ikke smelter.

NASAs studier, utført i samarbeid med University of Hawaii, er imidlertid bare begynnelsen på et lengre romeventyr.

Paul Hayne, professor i atmosfærisk og romfysikk ved University of Colorado, sier til The Independent at det sannsynligvis vil være nødvendig å sende mennesker til månen igjen:

«Astronautene trenger ikke å gå ned i disse dype, større skyggene. De kan gå rundt og finne en skygge på en meter, og der kan like godt være lagre av is.»

Les på Sporten: Sammenligning: Solskjær i Manchester United og Lampard i Chelsea

- Advertisement -

Siste nytt

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia har Peugeot har gitt seg...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche. Scoringen kom etter et...

Bikinibabes i skiløypene

Et tilsynelatende selvmotsigende konsept lanseres på TV i disse dager. Discovery lanserer en sesong av Ex On The Beach, helt uten strand...

Steven Gerrard er ikke overrasket Celtic sjefen er ute

Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi får en ny sjef i nærmeste fremtid etter at manager Neil Lennon tidligere i dag fikk sparken...

More Articles Like This