søndag, juli 11, 2021

NASA bekrefter: Har funnet vann på månen

Må lese

Frihandelsavtalen med Storbritannia er undertegnet

Næringsministeren undertegnet frihandelsavtalen med Storbritannia i London i går. Avtalen er den mest omfattende frihandelsavtalen Norge noensinne...

Lydbok avtalen er endelig i boks

Forfatterforeningen og Forleggerforeningen er enige om den første kollektive avtalen for lydbok-strømming. Royaltysatsen...

Sønnen fullfører Lucinda Rileys siste bok

Den irske suksessforfatteren Lucinda Riley døde etter en fire år lang kamp mot kreft i begynnelsen av...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Tidligere har vi bare funnet det som er omtalt som spor av vann på månen, men nå bekrefter NASA, det amerikanske romfartsbyrået ikke bare at jorda er rund, men at det også er funnet vann på månen.

Dette er et stor gjennombrudd innen romforskning av flere grunner, det blir enklere å sosialt distansere på månen, når man ikke trenger å ta med seg alt man skal drikke og heller ikke behøver å resirkulere sin egen urin som de fleste synes er ganske ekkelt.

Les: Natalie Portman kickstarter fotballklubb-eventyret

Vann har, som du sikkert vet også den egenskapen at det kan omdannes til oksygen, noe som også er nødvendig for å overleve. – Dette kan spare fremtidige ekspedisjoner og bygging av en koloni for milliarder av kroner.

Forskerne ved NASA vet ikke i hvilken form vannet befinner seg i, det kan være for giftig til å brukes til noen av de formålene du ser over.

Tidligere har det blitt arbeidet med forutsetningen om at det finnes vann på «baksiden» av månen – siden som vender bort fra solen og jorden.

Men det høres nå ut fra NASA, det er også vann – i mikroskopiske mengder – på solsiden av månen.

En teori er at vannet finnes i små isklumper på størrelse med en liten mynt. Disse isklumpene ligger i små skygger, som er årsaken til at isen ikke smelter.

NASAs studier, utført i samarbeid med University of Hawaii, er imidlertid bare begynnelsen på et lengre romeventyr.

Paul Hayne, professor i atmosfærisk og romfysikk ved University of Colorado, sier til The Independent at det sannsynligvis vil være nødvendig å sende mennesker til månen igjen:

«Astronautene trenger ikke å gå ned i disse dype, større skyggene. De kan gå rundt og finne en skygge på en meter, og der kan like godt være lagre av is.»

Les på Sporten: Sammenligning: Solskjær i Manchester United og Lampard i Chelsea

- Advertisement -

Siste nytt

Frihandelsavtalen med Storbritannia er undertegnet

Næringsministeren undertegnet frihandelsavtalen med Storbritannia i London i går. Avtalen er den mest omfattende frihandelsavtalen Norge noensinne...

Lydbok avtalen er endelig i boks

Forfatterforeningen og Forleggerforeningen er enige om den første kollektive avtalen for lydbok-strømming. Royaltysatsen økes fra 25 til 28...

Sønnen fullfører Lucinda Rileys siste bok

Den irske suksessforfatteren Lucinda Riley døde etter en fire år lang kamp mot kreft i begynnelsen av mai. - Hun hadde enorm...

OBOS-prisene falt 2,3 prosent i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt 2,3 prosent fra mai til juni. De siste tolv månedene har prisene steget 11,5 prosent.

Vipps lager gigant sammen med Mobilepay og Pivo

Det var bare et tidsspørsmål før Vipps gjennomførte grep for å bli større, eneste usikkerhetsmomentet var hva de hadde tenkt å gjøre....

More Articles Like This