søndag, februar 28, 2021

Napoleon og Aleksander den store hadde i dag vært fotballspillere

Må lese

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.

Er du en av de som følger vår tids helter – fotballspillere – i sine nærkamper på fransk jord? EM i fotball byr på ulike nasjoners valg av kampstrategier, forflytninger av troppene, nærkamps- teknikker og bruk av angrepsvåpen. Blodet spruter og hodeløse taklinger deles ut i beste sendetid på TV. Seierherrene kan løfte armene mot himmelen og motta hyllesten fra folket, mens taperne sitter skamfulle igjen på slagmarken. Kort sagt forhold som ville ha fungert glimrende for historiske krigere som Napoleon og Aleksander den store.

FIFA, det internasjonale fotballforbundet hevder selv at fotball kan være en fredsskapende aktivitet som skaper bånd på tvers av språkbarrierer, landegrenser og folkeslag.

Dette høres unektelig ut som en verdig kandidat til Nobels Fredspris, men ser man på alt grumset i forbindelse med internasjonal toppfotball, er det lett å miste illusjonen om at det hele dreier seg om ren idrettsglede og fair play. I Internasjonall toppfotball er det så mye penger på spill at det synes å trekke frem de mindre attraktive sidene ved mennesket.

Allikevel er det noe som styrker FIFA og fotballens kandidatur til Nobels Fredspris. Krigere som Napoleon og Aleksander den store hadde ikke så mange arenaer som i dagens samfunn til å få utløp på for sin vanvittige drivkraft til å «bli store» i en historisk målestokk.

I dag kan du få «verdensherredømme» uten å erobre så mye som ei lita øy. Det holder med å trille en lærball inn i motstandernes mål oftere enn du trenger å plukke den samme ballen ut av eget mål.

Tenk en verden uten internasjonal fotball. Tenk dagens samling av internasjonale fotballspillere – med sitt oppblåste ego – uten en arena for å få utløp for sin trang til «verdensherredømme». Kjære FIFA og UEFA, takk for at dere gjør verden til et tryggere sted!

 

- Advertisement -

Siste nytt

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia har Peugeot har gitt seg...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche. Scoringen kom etter et...

Bikinibabes i skiløypene

Et tilsynelatende selvmotsigende konsept lanseres på TV i disse dager. Discovery lanserer en sesong av Ex On The Beach, helt uten strand...

Steven Gerrard er ikke overrasket Celtic sjefen er ute

Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi får en ny sjef i nærmeste fremtid etter at manager Neil Lennon tidligere i dag fikk sparken...

More Articles Like This