Nansenprisen 2015: vinner Afghanske Aqeela Asifi

0
70

Norge er mye takket være innsatsen til Fridtjof Nansen fortsatt en stormakt innen humanitært arbeid i verden. Nansenprisen henger høyt og er regnet som den viktigste prisen innen arbeid med flykninger.

Aqeela Asifi er en afghansk flyktning som bor i Pakistan, hennes utrettelige innsats for å hjelpe flyktningjenter til å få utdannelse har gjort hun til et symbol for positiv endring. Fra liv i motgang og frykt til håp, kunnskap og nytte. Aqeela opprettet og driver en skole for kvinner i Kot Chandana en flyktning landsby i Pakistan. Resultatene er overveldende og elevene har entusiastisk bidratt både i Pakistan, til sitt nærmiljø og de som har turt å reise hjem til Afghanistan har fortsatt sine positive bidrag også der

Når du har utdannet mødre, vil du ganske sikkert ha utdannet fremtidige generasjoner», sier Asifi. Så hvis du utdanner jenter, utdanner du generasjoner

Korte fakta om skolebarn: Konflikt er den viktigste faktoren som tvinger barn ut av skolen. Over halvparten av de barna som slutter er i konfliktsoner. Akkurat nå er det svimlende 29 millioner barn som ikke får skole på grunn av konflikt og krig.

Det er vanskelig å komme tilbake også, de fleste som må slutte fullfører aldri sin skolegang. Dette blir en ond sirkel. Det er ingenting som er i nærheten av å bygge velstand og stabilitet som utdannelse.

En 8 dagers pause i pengebruken på militære vil gi alle barn i verden utdannelse i 5 år. Noe å tenke over.

tabola

No posts to display