Nær 80 skader etter uværet i Nord-Norge

0
13
Folk i Nord-Norge er stort sett flinke til å forberede seg på ruskevær, ifølge forsikringsselskapet If. (Arkivfoto: If

Uværet i Nord-Norge har ført til store skader på mange hus

– Uværet har skadet takene på en del privatboliger, og regnet har også trengt inn i hus mange steder. Flere bygninger har fått ganske store takskader, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

– Det er altfor tidlig å spekulere i hva alle skadene utgjør i kroner og øre, utover at det blir noe med «millioner kroner» til slutt. Det vil dessuten ta en stund før alle skader er meldt inn., sier han.

– Byggeskikk og måten bygninger blir plassert i terrenget med hensyn på vindretning gjør nok heldigvis skadeomfanget mindre enn det kunne vært, sier han.

Han peker på at folk i Nord-Norge stort sett er flinke til å gjøre forberedelser og tiltak når det er meldt hardt vær.

– Det er jo ikke første gang det har vært uvær, og folk flest i landsdelen har god kunnskap om hvordan de bør håndtere virkelig ruskevær. Både før, under og etter uværet, sier Clementz.

– Med mange som trenger hjelp samtidig i enkelte områder, kan det bli lokal knapphet på håndverkere. Våre landsomfattende samarbeidspartnere på håndverkertjenester jobber derfor med å finne gode løsninger, slik at skadene skal bli reparert så raskt som mulig, sier Clementz.

If oppfordrer alle som har hytte som står utsatt til for trær som faller, å sjekke hytta selv eller å kontakte noen fastboende eller hyttenaboer som kan ta en titt.

tabola

No posts to display