søndag, februar 20, 2022

Nå leder de som ønsker uavhengighet

Må lese

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder...

Les dette før du begynner med sports betting

Det å ha forskjellige hobbyer og aktiviteter er noe som gjør hverdagen litt bedre, og avhengig av...

Sting selger musikken sin

Nå kan trolig Sting alene redde hele regnskogen for selv om ikke beløp er offentliggjort sitter han...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

For første gang i en meningsmåling i Skottland leder de som er for uavhengighet, selv om det er med mist mulig margin 51% til 49% så er det resultatet av en trend som har vart i en tid.

Valget 18 september bestemmer om Skottland skal søke uavhengighet fra unionen med England eller ikke, i lengre tid har dette spørsmålet splittet folk i to nesten like store deler med unionstilhengere som den største. Forskjellen har vært såpass stor at de som kjemper for uavhengighet nesten har fått styre debatten alene.

Avstemningen gjort av YouGov for Sunday Times sendt sjokkbølger gjennom det politiske establishment både nord og sør for grensen. Politikere på begge sider er stort sett for union, leder Alistair Darling sa: «disse målingene kan og må nå tjene som en oppvekker for alle som trodde folkeavstemningen var avgjort på forhånd.»

David Cameron var på Balmoral lørdag kveld på sitt årlige besøk, et øredøvende ja der etter dronningens besøk ser ut til å ha reist vekk sammen med dronningen da hun dro.

Det momentumet nei til union nå opplever er representerer en enorm snuoperasjon og den største krisen i unionens 300 års historie. For mindre enn en måned siden var de 14 poeng bak på målingene.

Det er nå de usikre velgerne som avgjør og begge sider setter nå full innsats på å vinne, tar vi de usikre ut har JA til union en ledelse 52% til 48%.

Skulle det bli nei til union som vinner betyr ikke det nødvendigvis at det blir resultatet i overskuelig fremtid, det er mange forhold som må løses og de er ikke spesielt enkle. Hvor stor del av England sin gjeld skal overføres til Skottland, er det nye landet automatisk medlem i EU, hva med Olje og Gass ressurser og det store antallet arbeidstagere som har bosatt seg innen unionen.

Mange av disse temaene var ment ferdig diskutert før valget i mai 2015, svaret på unions spørsmålet vil gjøre stor forskjell i sammensetning av parlamentet (ut med Skotske representanter) og flere tusen britiske lover og avtaler.

Konsekvens av nei til union med de endringer og ansvar som følger av det vil de siste dagene før folkeavstemingen være satsningsområde for JA siden og det er avgjørende at de når frem med dette for at unionen kan reddes.

Selv News Corp sjef Rupert Murdoch som har vært ekstremt stille siden overvåkningsskandalen har meldt seg på i debatten og har nå uttalt at målingen er en «back eye» for det politiske etablissement med Cameron i spissen og målingen har sjokkert brittene.

Han Tweetet: «Skotsk uavhengighet betyr et stort «black eye» for hele politiske etablissement, særlig Cameron og Milliband

 

EU hjelper nå Ja til union siden, en senior byråkrat i Europakommisjonen har sendt ut en offisielle ny advarsel om at et uavhengig Skottland vil måtte vente fem år før å komme tilbake til EU. Skottland sine nei til union tilhengere mener at nytt medlemskap i EU må kunne forhandles fra innsiden av unionen.

 

På fredag sa tidligere statsminister Gordon Brown, han ønsker å føre en debatt i Underhuset på mer overføring så snart som mulig etter folkeavstemningen om Skottland stemt nei. Han sa det var på tide å innse at det ikke var bare Skottland som ville føle virkningene av overføring, men England, Wales og Nord-Irland også.

«Storbritannia er bevegelse som nær en føderal stat som er mulig i et land hvor 85% av befolkningen kommer fra ett av sine fire deler,» sa han.

Brown sa det hadde allerede blitt avtalt at Skottland ville ha mer makt å sette sin egen inntekt skattesats, og at også andre områder innen samfunnet uansett overføres til lokalt selvstyre.

- Advertisement -

Siste nytt

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder...

Les dette før du begynner med sports betting

Det å ha forskjellige hobbyer og aktiviteter er noe som gjør hverdagen litt bedre, og avhengig av hva interessene våre er, er...

Sting selger musikken sin

Nå kan trolig Sting alene redde hele regnskogen for selv om ikke beløp er offentliggjort sitter han trolig igjen med vanvittig mye...

Årets Spellemann-nominasjoner domineres av Girl in Red

Marie Ulven Ringheim setter rekord i antall Spellemann-nominasjoner Årets Spellemann-nominasjoner er endelig ute, og det er spesielt ett navn...

Equinor skuffer inn cash i rekordhøyt tempo

Hvis du lurer på hvem som har alle pengene, så er det selskaper som driver med energi i en eller annen form....

More Articles Like This