onsdag, mai 5, 2021

Grasrotpengene går til sport

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

For at du skulle føle det litt bedre å kaste penger ut av vinduet innførte Norsk Tipping en genistrek for noen år siden. Grasrotandelen hvor du som spiller valgte hvor en liten prosent av omsetningen, din omsetning skulle gå. Både kultur og idrett skulle få og det gjør de.

For hver krone som går til kultur er det syv kroner som finner veien til idretten.

Det er et slags demokratisk prinsipp i ordningen, de mest populære blant spillere, og som klarer å motivere flest til å sette opp deres klubb/lag vinner. Ikke overraskende ligger Vålerenga fotball øverst på listen av mottagere, så langt i år har de mottatt over halvannen million kroner fra grasrotordningen.

Hver gang du tipper spanderer Norsk Tipping fem prosent av beløpet til et lag eller forening som du selv bestemmer hos din kommisjonær. Så langt i år har dette generert 228 millioner kroner til Frivillighets-Norge. 21 av disse millionene har gått til Kultur-Norge, mens rekreasjon og sosiale foreninger har mottatt 16 millioner. Resten 142 millioner kroner går til idretten. Forskjellene er enorme.

På toppen blant kulturmottagerne ligger Sykehusklovnene. 446 nordmenn har valgt å gi sin fem-prosents tippeandel til denne organisasjonen. Det har så langt i år gitt dem 132.000 kroner.

Det er flere forklaringer til at idretten får så mye mer, den ene er sammenhengen mellom sport og spill som er rimelig opplagt. Tippekupongen er fortsatt utrolig populær og da krysse av for en fotballklubb føles også naturlig.

En annen forklaring er våre barn som er med i en klubb og det er lett å velge noe i den retningen. Kulturlivet har mer privat organisering i barnearbeidet og vi betaler «kurs/lærer» allerede og føler det er nok.

Enda en forklaring er som også er den offisielle er at idretten var tidlig ute, de var flink til å markedsføre og rekruttere tippere. Innen kulturlivet var musikkorpsene tidlig på banen, men ellers har nok kulturen en del å lære av idretten her, sier kommunikasjonssjef Arve Sjølstad i Norsk Tipping.

I fjor genererte grasrotandelen 339.554 millioner fordelt på 32.354 lag eller foreninger. Det er en økning på 75 millioner kroner siden 2010. Kun 32 millioner av fjorårets rekordsum gikk til lag og foreningen innen kulturlivet.

Det er bare 37 % av de som faktisk tipper som har valgt at noen skal få deres 5%, og hvis du ikke velger går det til Norsk Tipping.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This