Nå har Ghostbusters-filmserien passert en milliard dollar

0
17
Ghostbusters
Advertisement

Ghostbusters: Frozen Empire har kommet på kino, og i åpningshelgen glir denne klassiske serien endelig forbi en milliard dollar på billettkontoret i det førtiende året.

Jepp, mens The Super Mario Bros. Movie og Barbie klarte å tjene godt over en milliard dollar med en enkelt film, har det tatt Ghostbusters fem filmer for å nå samme milepæl.

Les: «Pirates of the Caribbean» får en «reboot»

Ghostbusters: Frozen Empire tjente 45,2 millioner dollar i USA i løpet av åpningshelgen, og 5,3 millioner dollar i Storbritannia.

Dette er marginalt mer enn 2021-filmen Ghostbusters: Afterlife, som tjente 44 millioner dollar på åpningshelgen i USA.

Det er også over de første anslagene, på 42 millioner dollar. Men det må tjene mer enn Afterlife også, siden det var dyrere å lage sin forgjenger, med et budsjett på $100 millioner (Afterlifes produksjonsbudsjett var $75 millioner).

Lurer du på hvordan de to første klassiske Ghostbusters-filmene ikke presset denne serien inn i megapengene for år siden?

Vel, det gjorde de, men inflasjon er en ting. Ghostbusters fra 1984 tjente 243 millioner dollar på kinoer. I dagens penger er det verdt 652 millioner dollar ifølge Box Office Mojo, noe som gjør den til den 37. mest suksessrike filmen noensinne.

Den første Ghostbusters var imidlertid seriens eneste megahit. Ghostbusters II tjente 215 millioner dollar. Og selv om det fortsatt er mye bedre enn filmene vi har hatt siden, betydde tvilsomme anmeldelser og et fall i inntekter at filmen ble sett på som en skuffelse.

Les på Popidol: Rebel Wilson hevder Sacha Baron Cohen daglig insisterte hun skulle bli naken

Nesten tretti år senere tjente 2016s Ghostbusters 229 millioner dollar, og 2021s Ghostbusters: Afterlife 204 millioner dollar.

Det er alle øyne rettet mot Frozen Empire for å se om det vil fortsette trenden.

Anmeldelsene hjelper ikke. Ghostbusters: Frozen Empire ligger for tiden på 42 % ferske hos Rotten Tomatoes. Du kan bli overrasket over å høre at dette er betydelig lavere enn noen av filmene som kom før, gitt deres lunkne ytelse.

2016s Ghostbusters, utskjelt i visse deler av internett, oppnådde en imponerende rangering på 74 %, Ghostbusters: Afterlife en helt respektable 64 % (og en flott publikumsscore på 94 %).

Likevel er det ikke alle som synes Frozen Empire er det verste vi har sett i serien til dags dato. USA Today raste opp en rangering for å få mest mulig ut av den fornyede interessen for franchisen, og plasserte Frozen Empire over både Ghostbusters II og Ghostbusters: Afterlife.

Sjangerspesialisten JoBlo gjorde det samme, og rangerte Frozen Empire over 2016s Ghostbusters.

Til tross for de søte anmeldelsene, kan Ghostbusters: Frozen Empire være verdt å se hvis din kjærlighet til denne serien fortsatt lever.

tabola

No posts to display