Nå er Europas første elektriske pickup endelig i Norge

0
30
Maxus

Siden Maxus Norge bekreftet den elektriske pickupen Maxus T90 EV til Norge, har det vært enorm interesse rundt det som er Europas første elektriske pickup. Det har nå ankommet et båtlass med nærmere 1.000 elektriske pickuper, og bilene kan nå både prøvekjøres og levers raskt til kunder over hele landet

-Vi har gledet oss lenge til å lansere Europas første elektriske pickup, og endelig er bilene i landet. Biler har rullet ut til alle forhandlere de siste ukene, og tilbakemeldingene er veldig gode, sier Bernhard Jahnsen, salgssjef i Maxus Norge.

Maxus T90 EV pickup er en stor elektrisk pickup med fem seter som standard og et tøft utseende. Den kan ta ett tonn hengervekt og et tonn nyttelast, og leveres med 88,5 kWt netto batterikapasitet som gir 334 km rekkevidde (WLTP kombinert). Bilen kan hurtiglades fra 20-80% på 45 minutter i normaltemperaturer med maks ladeeffekt på 80 kW.

T90 EV leveres med CCS-ladestandard.

Interiøret er romslig og moderne, og er blant annet utstyrt med en 10,3” touchscreen, 6-veis setejustering for både sjåfør og passasjer foran, Apple CarPlay, skinnseter og toveis-justerbart skinnratt.

Den måler 5,37 meter i lengden, 1,9 meter i bredden og 1,80 meter i høyden. Akselavstanden er på 3,15 meter. Fronten ha en tøff grill med tiltalende detaljer.

Under panseret finner du en elektrisk motor på 204 hk (150 kW), som genererer et dreiemoment på 310 Nm. I tillegg leveres den med batterivarmer som standard. T90 leveres med bakhjulstrekk.

-Selv om bilen har bakhjulstrekk er fremkommeligheten veldig god på grunn av plasseringen av motor og batteripakken, som gir et utmerket tyngdepunkt og sikrer et svært godt veigrep. Tilbakemeldingene fra de første testkjørerne er meget gode, som forteller at de var svært positivt overrasket over fremkommeligheten på norske vinterveier, sier Jahnsen 

Pickup med fem seter

Pickupmarkedet domineres i dag av fossildrevne 2-setere, ettersom fossildrevne pickuper med fem seter selges med svært høye avgifter – og har derfor et begrenset salgsvolum.

Bernhard Jahnsen, salgssjef i Maxus Norge, mener at T90 vil åpne døren for et helt nytt marked.

-Vi tror T90 EV fyller et etterlengtet behov og ønske for mange, særlig familier. Mange har en drøm om en pickup i gårdsplassen, men begrensninger i form av seter og avgifter har satt en stopper for mange. Endelig kan man kjøpe en pickup med plass til hele familien, uten å betale over millionen. T90 EV vil konkurrere i samme prissegment som fossildrevne 2-seters pickup.

Han legger til at han tror bilen vil treffe livsstils- og familiesegmentet bra – et segment pickuper tradisjonelt sett ikke har vært særlig representert.

-Her kan man få med fylle pickupen med både voksne, barn og massevis av last på planet, så her treffer vi et helt nytt segment. I tillegg vil den treffe vel så bra som en elektrisk varebil for næringsmarkedet.

Store bestillinger på vei

Jahnsen forteller at de har forhåndsolgt et stort antall biler de siste månedene, men at de har bestilt store ankomster med biler.

-Ettersom vi har fått inn såpass mange biler, kan vi nå levere biler umiddelbart til kunder.

Han avslutter med at de også vil tilby den som 2-seters varebil.

Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) er et person- varebilmerke som eies av det kinesiske selskapet SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er produsenten og eieren bak SAIC Maxus person- og varebiler, og er Kinas største børsnoterte bilprodusent. I 2021 solgte de hele 5,8 millioner biler bare i Kina, og har hatt enorm vekst de siste årene. Selskapet ble grunnlagt i 1958, og har gått fra å være et tradisjonelt industriselskap til å bli en verdensomspennende leverandør av biler og mobilitetstjenester. På verdensbasis ruver SAIC Motors som den syvende største bilprodusenten, og kjennetegnes ved å være en fremoverlent produsent med fokus på utvikling og innovasjon.

SAIC Maxus ble grunnlagt i 2011, og har vært på det nordiske markedet siden 2018. Siden den gang hatt suksess i de nordiske landene, og er blant de mest solgte elektriske bilene i Norden. RSA er i dag importør av Maxus til Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Island, Tyskland, Færøyene og Grønland.

tabola

No posts to display