mandag, april 12, 2021

Nå blir det Pride på vinteren også!

Må lese

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan...

Nå er det ikke lenger bare et sommerfenomen. FRI Innlandet og Pride Innlandet inviterer til Vinterpride Lillehammer 21.-24. februar 2019.

FRI Innlandet ble i sommer kontaktet av initiativtaker til Vinterpride, Kjell-Gunnar Nilsen, som ville arrangere Vinterpride i Lillehammer. FRI Innlandet tok tak i ideen og har videreutviklet den til en festival i regi av FRI Innlandet og Pride Innlandet.

FRI Innlandet mener det er naturlig å legge Vinterpride til selveste OL-byen, med tanke på dens forankring i vinteraktiviteter, historie og lokalisering, og at Lillehammer er et attraktivt reisemål.

– Vi ønsker å samarbeide med den lokale næringen og byens kulturtilbud for å oppnå et best mulig arrangement. Lillehammer er også det stedet i Innlandet hvor vi registrerer mest aktivitet blant våre medlemmer, sier nestleder Hildegunn Hodne i Fri Innlandet.

– Helt fra starten av prosjektet har vi hatt god dialog med Lillehammer kommune og Oppland fylkeskommune. De har vist stor velvilje til å samarbeide med oss for å utvikle muligheten for å skape en god inkluderende felles arena, hvor vi sammen kan jobbe mot utenforskap og for et mer inkluderende lokalsamfunn for de av oss som bryter med normer for kjønn og seksualitet, sier Hodne.

– Vi legger opp til en folkefest i Lillehammer sentrum. Dette er en mulighet for alle, inkludert bedrifter, organisasjoner, politiske partier, privatpersoner og Lillehammer som by og reisemål, til å vise at vi tar inkludering og mangfold på alvor, sier Kjell-Gunnar Nilsen i Pride Innlandet

– Pride er både en feiring og politikk, men for mange av oss er det også det eneste pusterommet i en hverdag der samfunnet ikke helt klarer å gi plass til alle sammen. Utenforskapet som oppleves i samfunnet vårt må ivaretas og settes på dagsorden slik at også LHBTQI+ personer kan oppleve frihet i sitt samfunn, sier Nilsen.

- Advertisement -

Siste nytt

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

Mino Raiola benekter de krever 400 millioner rett i foret!

Den seriøse spanske sportsavisen Marca slapp nyheten om at agenten til Erling Braut Haaland Mino Raiola og pappa Alf Inge Håland...

More Articles Like This