Nå blir det Pride på vinteren også!

0
169

Nå er det ikke lenger bare et sommerfenomen. FRI Innlandet og Pride Innlandet inviterer til Vinterpride Lillehammer 21.-24. februar 2019.

FRI Innlandet ble i sommer kontaktet av initiativtaker til Vinterpride, Kjell-Gunnar Nilsen, som ville arrangere Vinterpride i Lillehammer. FRI Innlandet tok tak i ideen og har videreutviklet den til en festival i regi av FRI Innlandet og Pride Innlandet.

FRI Innlandet mener det er naturlig å legge Vinterpride til selveste OL-byen, med tanke på dens forankring i vinteraktiviteter, historie og lokalisering, og at Lillehammer er et attraktivt reisemål.

– Vi ønsker å samarbeide med den lokale næringen og byens kulturtilbud for å oppnå et best mulig arrangement. Lillehammer er også det stedet i Innlandet hvor vi registrerer mest aktivitet blant våre medlemmer, sier nestleder Hildegunn Hodne i Fri Innlandet.

– Helt fra starten av prosjektet har vi hatt god dialog med Lillehammer kommune og Oppland fylkeskommune. De har vist stor velvilje til å samarbeide med oss for å utvikle muligheten for å skape en god inkluderende felles arena, hvor vi sammen kan jobbe mot utenforskap og for et mer inkluderende lokalsamfunn for de av oss som bryter med normer for kjønn og seksualitet, sier Hodne.

– Vi legger opp til en folkefest i Lillehammer sentrum. Dette er en mulighet for alle, inkludert bedrifter, organisasjoner, politiske partier, privatpersoner og Lillehammer som by og reisemål, til å vise at vi tar inkludering og mangfold på alvor, sier Kjell-Gunnar Nilsen i Pride Innlandet

– Pride er både en feiring og politikk, men for mange av oss er det også det eneste pusterommet i en hverdag der samfunnet ikke helt klarer å gi plass til alle sammen. Utenforskapet som oppleves i samfunnet vårt må ivaretas og settes på dagsorden slik at også LHBTQI+ personer kan oppleve frihet i sitt samfunn, sier Nilsen.

tabola

No posts to display