MMMM – donuts….MMMM beer…. MMMM – something….

0
166

Navnet Sam Simon sier deg kanskje ikke så mye med mindre du følger med på The Simpsons og leser rulletekster.

Sam som var en av tre skapene av suksess-serien «The Simpsons», sammen med Matt Groening og James L.Brooks har de skapt den største tegnede komiserien på tv noen sinne. Serien som nå snart tar fatt på sesong 27 har endret hvordan tv humor er.

The Simpsons var årsaken til at New Corporation sitt nettverk Fox klarte å få fotfeste i USA, første sesong kom allerede i 1989, ryktene vil ha det til at Sam da han forlot «The Simpsons» i 1993 var det på grunn av The News Corporations eier Rubert Murdock sitt politiske engasjement. Det var mye ståhei i den tiden han forlot serien og det krangel med Groening som var utløsende faktor til at han forlot serien.

Sam hylles av sine kollegaer og cast nå i sosiale medier, inkludert Groening som sier han var en god kollega som hadde en enorm skapertrang og direkte humor.

Sam Simon var regissør, produsent, forfatter og filantrop han er i tillegg til «The Simpsons» kjent for å være med på Taxi, Cheers, The Tracey Ullman Show, og The Drew Carey Show. En lite kjent ting som Sam var lidenskapelig opptatt av var boksing, så spennende syntes han det var at han i mange år var boksemanager for Lamon Brewster og hjalp han til å bli verdensmester i 2004. Sam deltok selv i Poker VM og har flere ganger bevisst sin dyktighet ved å klare å spille seg frem til finalebordet.

Født i 1955 og død på søndag ette en langvarig kreftsykdom. Duh ! Så langt er det laget 568 episoder av «The Simpsons»

tabola

No posts to display