fredag, april 2, 2021

Ikke mange igjen av de gamle Ericsson mobil gutta

Må lese

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i...

Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året

Tenkt hvis alle de eggene vi spiser i løpet av Påsken, - 26 millioner av den isteden...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

En gang var mobilverden dominert av et svensk firma, Ericsson, et finsk firma Nokia og et amerikansk firma Motorola. Slik er det definitivt ikke lenger. Historien til Ericsson var at de begynte å lage mobiltelefoner fordi de laget master og sendeutstyr. Denne virksomheten er de verdensledende på fortsatt. Mobiltelefonene fikk fart og var i førersetet helt til utviklingen med smarttelefoner kom. De konkurrerte med Nokia og verden så lenge ut som om det var en kamp mellom Sverige og Finland om verdensdominans.

Utviklingen av Ericsson telefoner ble gjort i lukkede rom og de fikk ikke med seg at markedet synes det var viktigere med utsende enn at du hadde dekning. Tapet til Ericsson kom merkelig nok med at de ikke raskt nok tok bort antennen fra telefonen.

Sony hadde i lang tid prøvd å konkurrere seg selv inn i markedet med egne mobiltelefoner, men de fikk aldri skikkelig fotfeste. Et lykketreff for dem var fusjonen med Ericsson og Sony Ericsson telefonene ble lansert på markedet og de tok betydelige markedsandeler, som de så tapte de meste av igjen til iPhone og Samsung.

Sony kjøpte hele selskapet og satset med friskt mot på Sony mobiltelefoner, på mange måter var de tilbake til start. Sony telefonene har ikke solgt så bra som de hadde ønsket og er nå i gang med en sy runde med oppsigelser, denne gangen går det kraftig ut over de gamle gutta i Ericsson.

Sony Mobile vil endre produktporteføljen og fokusere mer på mellom- og lavprissegmentet. Det er også planer om å effektivisere ytterligere og samordne mer med hovedkontoret i Tokyo. Hvilke funksjoner som nå må forlate Lund er ikke avklart, skriver etn.se. Omstillingen skal være sluttført i slutten av mars neste år.

I dag er kontorene i Peking, Lund og Tokyo omtrent like store, men Sony Mobile vil prioritere Tokyo i slankeprosessen.

I september i fjor varslet Sony Mobile at de skulle krympe virksomheten med 15 prosent fram til mars 2016. Da ble 1000 stillinger berørt, der Kina tok brorparten med 800.  NÅ er de godt i gang med enda en sparepakke for ytterligere 1100 stillinger skal bort og selv om ikke det nøyaktige tallet er avslørt enda sier kilder tett på prosessen at det dreiser seg om 1000 stillinger i Sverige.

- Advertisement -

Siste nytt

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i den tredje bortekampen kom vendepunktet.

Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året

Tenkt hvis alle de eggene vi spiser i løpet av Påsken, - 26 millioner av den isteden ble klekket ut og plassert...

Kan kasinospill bidra til å gjøre vampyrer «kult» igjen?

Vampyrer vet alle hva er, enten det er som blodsugere i Bram Stokers Dracula, eller sexy, romantiske vesener fra Twilight. Det kanskje...

Har realisert drømmen om å kjøre Donald Duck bilen

Det er få land i verden som leser så mye Donald Duck som i Norge, jeg mener å huske at Egmont som...

More Articles Like This