Miinto passerer en milliard

0
205

Den danske motebutikken Miinto fortsetter å vokse og har stor suksess med luksussegmentet. – De forventer stor vekst også i år.


Adm. Direktør Konrad Kierklo sier Miinto har hatt stor suksess med å selge luksusvarer.
Det går bra med danske Miinto, som etter et fremtredende første halvår hever forventningene for regnskapsåret til en vekst på 40-50 prosent.

Les: Hele laget slutter på grunn av et bilde

I fjor omsatte moteportalen for rundt 700 millioner danske kroner som er over en milliard norske.

I første halvår av 2020 hadde moteportalen Miinto en salgsvekst på 100 millioner danske kroner. DKK sammenlignet med samme periode året før. Spesielt andre kvartal ga gode resultater.

Les på Sporten: Arsène Wenger orket ikke Barcelona, men kan ta Koemans gamlejobb

Det er særlig luksusvarer som driver fremgangen i det gode andre kvartal. Butikker med luksusvarer i hyllene økte dermed salget med 168 prosent. i kvartalet. Årsaken er at verdien av hver ordre rett og slett har vokst, og spesielt svenskene bestiller for større og større beløp når de handler via Miinto.

Hos Miinto antas det at dette er en indikasjon på at handelsplattformen har tiltrukket seg et nytt kundesegment.

”For et år siden økte vi fokuset på premiumsegmentet. Det er det vi ser gjennomslag nå. Tallene taler for seg – etterspørselen etter klær og tilbehør i øvre ende er der ute hvis du har de rette varene og er innstilt på å utvide salget til nye markeder, «sier Miinto-administrerende direktør Konrad Kierklo.

Klesmilliardær Anders Holch Povlsen er hovedaksjonær i Miinto.


Ifølge Miinto har interessen for varer fra danske butikker økt i utlandet. I andre kvartal genererte danske butikker 40 prosent. av alt deres salg utenfor landets grenser. Hollenderne var de ivrigste utenlandske kjøperne, og svenskene kom på andreplass.

Etter det positive første halvåret reiser Miinto forventningene til årsregnskapet. Forrige regnskapsår solgte handelsportalen for 700 millioner danske kroner. DKK, men i år regner de med å vokse dette med 40-50 prosent.

Danske Miinto ble etablert i 2009 og selger i dag moteprodukter i syv forskjellige land. Selskapet sysselsetter 200 personer og den største eierposisjonen ligger hos milliardær Anders Holch Povlsen, som eier 57 prosent.

Forrige regnskapsår hadde selskapet Miinto Holding ApS et underskudd på 44 millioner danske kroner. kr.

tabola

No posts to display