mandag, april 5, 2021

Alphonso Davies inspirerende reise fra flyktning til Champions League-vinner

Må lese

Dette er ikke en spiller verdt 3 milliarder!

Erling Braut Haaland fikk mye oppmerksomhet i dagene før kveldens kamp mot Frankfurt etter at hans far...

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Alphonso Davies er et levende bevis på at drømmer kan gå i oppfyllelse. – 19-åringens utrolige historie kom inn i et annet kapittel på søndag da han ble den første kanadieren som vant Champions League, og spilte en hovedrolle i et alt-erobrende Bayern München lag da de slo Paris Saint-Germain 1-0 i Lisboa.

Enkelt sagt er Davies ‘reise til dette punktet intet mindre enn inspirerende. Han ble født av liberiske foreldre i en ghanesisk flyktningleir, de hadde flyktet med bare det de kunne bære fra en borgerkrig. Etter noen år som flyktning reiste de så langt nord som du kan komme til den iskalde byen Edmonton, Alberta, Canada, da var han fem år gammel.

Etter å ha utmerket seg for lokale ungdomslag, ble han som 14 åring oppdaget av Vancouver Whitecaps, og et år senere var han profesjonell spiller i USL for Whitecaps andreside, før han begynte å bli den første spilleren som ble født på 2000-tallet i MLS da han gjorde den raske progresjonen til førstelags troppen.

Les: Finn de beste bookmakerne ved hjelp av Fotballkanalen

Davies ble deretter en landslagsspiller Canada raskere enn tiden det tar ham å fullføre en 100m sprint.

Det tok ikke land tid før den ekstremt raske spilleren vekket interesse fra klubber i Europa, etter to hele sesonger i MLS, hentet Bayern München 17 åringen på det som var MLS rekord i overganger. – Det har vist seg å være et lykketreff av dimensjoner for den tyske klubben.

Les på Sporten: Glem Ronaldo, glem Messi, glem George Best, Alvaro Odriozola overgår dem alle

I Tyskland har Davies utviklet seg til å bli en av de beste venstrebackene i verden. Med sine vanvittige løp opp og ned på venstre flanke, gjorde «Bayerns road-runner» 43 kamper i sin første fulle sesong.

Søndag kveld, midt i å bli gjennomvåt av lagkameratene i et BT Sport-intervju etter kampen, kunne Davies reflektere over hvor langt han har kommet.

«Å komme til Europa og vinne Champions League med en flott klubb som Bayern er alt jeg kan be om,»
«Det viser laget jeg har rundt meg, og hjelper meg hver gang jeg spiller; de spiller veldig bra i Champions League og det å kunne spille her er utrolig for meg».

«Historien min, den viser bare om du setter deg inn i at du kan gjøre hva som helst. Jeg er glad for å ha medaljen rundt halsen og trofeet ved min side.»

Han tok også til Twitter for å sende ut en positiv melding om at selv om oddsen er stablet mot deg, lønner det seg hardt arbeid.

Davies er beviset på at drømmer kan bli sanne

- Advertisement -

Siste nytt

Dette er ikke en spiller verdt 3 milliarder!

Erling Braut Haaland fikk mye oppmerksomhet i dagene før kveldens kamp mot Frankfurt etter at hans far...

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder kroner skal hjelpe kultursektoren til...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i den tredje bortekampen kom vendepunktet.

Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året

Tenkt hvis alle de eggene vi spiser i løpet av Påsken, - 26 millioner av den isteden ble klekket ut og plassert...

Kan kasinospill bidra til å gjøre vampyrer «kult» igjen?

Vampyrer vet alle hva er, enten det er som blodsugere i Bram Stokers Dracula, eller sexy, romantiske vesener fra Twilight. Det kanskje...

More Articles Like This