Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

0
47
Foto: Medietilsynet

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport bryter med reglene.

Lotteritilsynet har avdekket at en rekke av Discoverys tv-kanaler har hatt omfattende markedsføring av pengespill som ikke er tillatt i Norge.

Les: Bekreftet: Alexander Sørloth har ny sjef

Dette har tidligere vært mulig gjennom at disse kanalene holder til i utlandet og dermed må følge reglene i landene de sender fra.

En ny regel i kringkastingsloven som trådte i kraft fra 1. januar i år gjør at Medietilsynet kan pålegge norske tv-distributører å gripe inn og stanse markedsføring på tv for pengespill som ikke har tillatelse i Norge, selv om de sender fra Utlandet.

– Dette er alvorlige brudd på pengespillregelverket. – Vi vurderer nå om det er grunnlag for å gi norske distributører pålegg om å fjerne reklamen for pengespill som ikke har tillatelse i Norge. Vi ser på flere muligheter, både avtalemessige løsninger og tekniske muligheter, for å stanse markedsføringen, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Har ført tilsyn med Discovery

Medietilsynet startet tilsyn med tv-selskapene Discovery Communications og Nent Group rett over nyttår da den nye regelen trådte i kraft. Som et ledd i arbeidet har Medietilsynet hentet inn omfattende opptak av sendinger fra ulike tv-kanaler hos de to tv-selskapene. Totalt 42 opptak på over 90 timer. Lotteritilsynet har vurdert opptakene opp mot pengespillregelverket, og har kommet med en rådgivende uttalelse til Medietilsynet.

Lotteritilsynet fant reklame for spillselskapene Unibet, Betsson, Nordicbet og Betsafe på Discoverys kanaler FEM, MAX, VOX og Eurosport Norge. – Dette er klare og alvorlige brudd på markedsføringsforbudet i pengespillregelverket, og vi har anbefalt Medietilsynet å sette i verk tiltak etter kringkastingsloven for å stanse den ulovlige reklamen, sier Atle Hamar, direktør i Lotteritilsynet.

Et pålegg må være forholdsmessig, altså må hensynene som taler for å gi pålegg, veie tyngre enn ulempene pålegget medfører. Lotteritilsynet fant ingen brudd på regelverket hos tv-kanalene til svenske Nent Group. Det betyr at selskapet står ved sin avgjørelse om å ikke markedsføre pengespill som bryter med det norske pengespillregelverket fra 1. januar, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

Kilde: Medietilsynet

Se også: Almaas og Follestad skal bygge hus på TV

tabola

No posts to display