«Marerittet» får respons fra hele verden lenge før premiere

0
157
Marerittet: Nordisk film

Marerittet får kinopremiere i Norge 17. februar 2023, men har allerede gått sin seiersgang på de viktigste sjangerfilm-festivalene på begge sider av Atlanteren. Filmen har spilt for fulle hus på Fantastic Fest (Austin, Texas), Sitges Film Festival (Spania), BFI London Film Festival og Brooklyn Horror Film Festival. I november skal den også innom Terror Molins Festival (Barcelona).

Noen norske horrorfans har også sikret seg en sniktitt av filmen under skrekkfilmfestivalen Ramaskrik i Oppdal i oktober. Der dukket filmen opp som en hemmelig visning.

Les: Nå dør Twitter sammen med Tesla

“Jeg gledet meg veldig til å møte publikum på sjangerfestivalene i USA og Europa, og ble helt «blown away» av hvor mange som hadde en sterk opplevelse og delte sine personlige historier om filmens tema etter visning” forteller regissør Kjersti Helen Rasmussen.

Rasmussens regidebut har i tillegg blitt plukket opp av den store franske salgsagenten Wild Bunch, som allerede har solgt filmen til store deler av verden.

“Å samarbeide med en så stor salgsagent som Wild Bunch International har vært en enorm ære”, sier produsent Einar Loftesnes. “De har bidratt til å løfte filmens kvaliteter til internasjonalt nivå, samt fått filmen ut i det globale markedet. Marerittet er allerede solgt til USA, Storbritannia, Spania, Italia, Latin-Amerika og Midtøsten. Nå gleder vi oss stort til Wild Bunch skal presentere filmen på American Film Market nå i november, og Berlin i Februar.”

Om filmen
Mona (25) og Robby (25) har nettopp kjøpt sin første leilighet, men kort tid etter innflyttingen får Mona voldsomme og intense drømmer. Når den nyfødte babyen til paret ved siden av dør, intensiveres marerittene og etter hvert innser Mona at noen eller noe er i ferd med å ta seg inn i vår verden gjennom henne.

Les: Cristiano Ronaldo og Georgina Rodriguez kjøper det dyreste huset i Portugal

Ikke alle mareritt er over når du våkner…

Filmfakta
Tittel: Marerittet
Regissør: Kjersti Helen Rasmussens
Manusforfatter: Kjersti Helen Rasmussens
Produksjonsselskap: Nordisk Film Production i samarbeid med Handmade Films in Norwegian Woods
Produsent: Einar Loftesnes og John Einar Hagen
Distribusjonsselskap: Nordisk Film Distribusjon AS
Premiere: 17. februar 2023

Les: Antonio Conte venter på en viktig telefon

tabola

No posts to display