tirsdag, april 13, 2021

Marcus Rashford tvinger regjeringen til å gi fattige barn mat i juleferien

Må lese

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

I det daglige tenker vi ikke på England som et fattig land, men det er ekstreme skiller i landet som dagens konservative regjering ikke har ønsket om å gjøre noe med.

Allerede har Manchester United stjernen Marcus Rashford sørget for mye oppmerksomhet rundt det faktum at det er fem millioner fattige barn i landet. – De har ikke nok å spise og de som kalles «matfattige» har fått hjelp til å stille sulten Marcus Rashford sitt skolemat program. Det er dog et problem med mat når skolene stenges, både i ferier og i lockdown.

Les: Får fansen viljen sin kan du snart lande på Sir Sean Connery

Marcus Rashford er har vunnet kampen om å gi vanskeligstilte barn gratis måltider i juleferien, etter at statsminister Boris Johnson lovet å investere 400 millioner pund.

23-åringen leder er nasjonal kampanje for å få slutt på matfattigdom hos barn i Storbritannia og der millioner av barn fikk gratis skolemat.


Men Rashford var ikke fornøyd med denne seieren og gikk tilbake til regjeringen for å be om ekstra midler som skulle gis over vinterferien, en av de vanskeligste periodene for familier med lave inntekter

Den britiske regjeringen nektet opprinnelig denne forespørselen, men etter stort trykk i sosiale medier og dekning på tv og radio ga de seg.

Les på Popidol: Baby Shark er den mest sette YouTube videoen noen sinne

Rashford skrev på Twitter:

«Etter kampen i dag [lørdag] hadde jeg en god samtale med statsministeren for bedre å forstå den foreslåtte planen, og jeg gleder meg veldig over trinnene som er tatt for å bekjempe matfattigdom hos barn i Storbritannia,»

«Det er fortsatt så mye mer å gjøre, og min umiddelbare bekymring er de omtrentlig 1,7 millioner barna som går glipp av gratis skolemat, ferietilbud og sunn start-kuponger fordi familiens inntekt ikke er ganske lav nok, men hensikten regjeringen har vist i dag er ingenting annet enn positivt, og de bør anerkjennes for det.

«Fremgangsmåten som gjøres i dag vil forbedre livet til nær 1,7 millioner barn i Storbritannia de neste 12 månedene, og det kan bare feires.»

Midlene som stilles til rådighet vil gå til Covid Winter Grant Scheme, som vil støtte familier i vintersesongen, og programmet for ferieaktiviteter og mat utvides til å dekke påske-, sommer- og juleferiene i 2021.

- Advertisement -

Siste nytt

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I korte trekk: Manchester City er...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

More Articles Like This