søndag, november 8, 2020

Marcus Rashford tvinger regjeringen til å gi fattige barn mat i juleferien

Må lese

Marcus Rashford tvinger regjeringen til å gi fattige barn mat i juleferien

I det daglige tenker vi ikke på England som et fattig land, men det er ekstreme skiller...

Storsatsingen Stjernestøv er årets julekalender

TV står sterkt i norske juletradisjoner vi har Kvelden før Kvelden med Grevinnen og hovmesteren, Disney, Askepott...

Tar grep mot fake news og deepfakes

Medietilsynet og Tenk, skoleavdelingen til Faktisk.no, har gått sammen om å utvikle et nytt undervisningsopplegg om bilde-...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

I det daglige tenker vi ikke på England som et fattig land, men det er ekstreme skiller i landet som dagens konservative regjering ikke har ønsket om å gjøre noe med.

Allerede har Manchester United stjernen Marcus Rashford sørget for mye oppmerksomhet rundt det faktum at det er fem millioner fattige barn i landet. – De har ikke nok å spise og de som kalles «matfattige» har fått hjelp til å stille sulten Marcus Rashford sitt skolemat program. Det er dog et problem med mat når skolene stenges, både i ferier og i lockdown.

Les: Får fansen viljen sin kan du snart lande på Sir Sean Connery

Marcus Rashford er har vunnet kampen om å gi vanskeligstilte barn gratis måltider i juleferien, etter at statsminister Boris Johnson lovet å investere 400 millioner pund.

23-åringen leder er nasjonal kampanje for å få slutt på matfattigdom hos barn i Storbritannia og der millioner av barn fikk gratis skolemat.


Men Rashford var ikke fornøyd med denne seieren og gikk tilbake til regjeringen for å be om ekstra midler som skulle gis over vinterferien, en av de vanskeligste periodene for familier med lave inntekter

Den britiske regjeringen nektet opprinnelig denne forespørselen, men etter stort trykk i sosiale medier og dekning på tv og radio ga de seg.

Les på Popidol: Baby Shark er den mest sette YouTube videoen noen sinne

Rashford skrev på Twitter:

«Etter kampen i dag [lørdag] hadde jeg en god samtale med statsministeren for bedre å forstå den foreslåtte planen, og jeg gleder meg veldig over trinnene som er tatt for å bekjempe matfattigdom hos barn i Storbritannia,»

«Det er fortsatt så mye mer å gjøre, og min umiddelbare bekymring er de omtrentlig 1,7 millioner barna som går glipp av gratis skolemat, ferietilbud og sunn start-kuponger fordi familiens inntekt ikke er ganske lav nok, men hensikten regjeringen har vist i dag er ingenting annet enn positivt, og de bør anerkjennes for det.

«Fremgangsmåten som gjøres i dag vil forbedre livet til nær 1,7 millioner barn i Storbritannia de neste 12 månedene, og det kan bare feires.»

Midlene som stilles til rådighet vil gå til Covid Winter Grant Scheme, som vil støtte familier i vintersesongen, og programmet for ferieaktiviteter og mat utvides til å dekke påske-, sommer- og juleferiene i 2021.

- Advertisement -

Siste nytt

Marcus Rashford tvinger regjeringen til å gi fattige barn mat i juleferien

I det daglige tenker vi ikke på England som et fattig land, men det er ekstreme skiller...

Storsatsingen Stjernestøv er årets julekalender

TV står sterkt i norske juletradisjoner vi har Kvelden før Kvelden med Grevinnen og hovmesteren, Disney, Askepott og sølvguttene på julaften. I...

Tar grep mot fake news og deepfakes

Medietilsynet og Tenk, skoleavdelingen til Faktisk.no, har gått sammen om å utvikle et nytt undervisningsopplegg om bilde- og stemmemanipulering. – Teknologien gjør...

Får fansen viljen sin kan du snart lande på Sir Sean Connery

Det er en stolt tradisjon verden over å gi flyplasser navn etter kjente personer som har betydd mye for byen flyplassen er...

Filmdebuterer!

Bjørn Eidsvåg slipper julelåt for første gang på 26 år. 26 år har gått siden Bjørn Eidsvåg...

More Articles Like This