lørdag, november 7, 2020

Storsatsingen Stjernestøv er årets julekalender

Må lese

Storsatsingen Stjernestøv er årets julekalender

TV står sterkt i norske juletradisjoner vi har Kvelden før Kvelden med Grevinnen og hovmesteren, Disney, Askepott...

Tar grep mot fake news og deepfakes

Medietilsynet og Tenk, skoleavdelingen til Faktisk.no, har gått sammen om å utvikle et nytt undervisningsopplegg om bilde-...

Får fansen viljen sin kan du snart lande på Sir Sean Connery

Det er en stolt tradisjon verden over å gi flyplasser navn etter kjente personer som har betydd...

TV står sterkt i norske juletradisjoner vi har Kvelden før Kvelden med Grevinnen og hovmesteren, Disney, Askepott og sølvguttene på julaften. I tillegg til julefilmer som Reisen til Julestjernen, Tante Pose og ikke minst Love Actually i de senere år.

Men det er julekalenderen som samler hele familien foran skjermen med 24 episoder i adventstiden. NRK har sendt repriser av Snøfall og Julekongen de siste årene, men i år er det heldigvis duket for en helt ny produksjon.

LES: Folkekjær artist filmdebuterer i julefilm

Stjernestøv er en kommende norsk julekalenderen som skal sendes på NRK Super i 2020. Serien handler om ni år gamle Jo, som opplever en tøff start på jula når foreldrene skilles. Innspillingen foregår vinteren 2019 i et grustak i Lunner på Hadeland. Miljøet skal fremstå som så langt nord du kan komme i verden, og det er laget fem store domer av is, pyntet med utskjæringer. Ida Sagmo Tvedte er regissør og skaper.

Ni år gamle Jo står midt oppi foreldrenes skilsmisse, og må flytte med mamma og søsknene sine til et nytt sted.

Alt skjærer seg for ham i starten, men så blir han kjent med den sterke og uredde jenta Elly. Hun kommer fra et sted hvor stjernefolket bor. Hun gir ham mot til å takle alt det nye som skjer i livet hans.

– Jeg synes denne julekalenderen er så fantastisk på så mange vis. Det er en utrolig fin, rørende og dyp historie, sier Ingrid Bolsø Berdal til NRK, som spiller en av karakterene i stjernefolket.

SPORT: Barcelona dumper 5 spillerne i januar

Serien har et budsjett på 50 millioner kroner, tilsvarende hva det kostet å lage den forrige julekalenderen Snøfall.

NRK lyste januar 2018 ut audition for barn mellom fem og ti år til den nye julekalenderen. For å rekruttere barn til å melde seg på, oppsøkte NRK skoler i Oslo for å snakke om serien. I februar meldte NRK at de hadde fått over 14 000 søknader, noe som de beskrev som rekord. 3000 ble deretter innkalt til audition i mars.

- Advertisement -

Siste nytt

Storsatsingen Stjernestøv er årets julekalender

TV står sterkt i norske juletradisjoner vi har Kvelden før Kvelden med Grevinnen og hovmesteren, Disney, Askepott...

Tar grep mot fake news og deepfakes

Medietilsynet og Tenk, skoleavdelingen til Faktisk.no, har gått sammen om å utvikle et nytt undervisningsopplegg om bilde- og stemmemanipulering. – Teknologien gjør...

Får fansen viljen sin kan du snart lande på Sir Sean Connery

Det er en stolt tradisjon verden over å gi flyplasser navn etter kjente personer som har betydd mye for byen flyplassen er...

Filmdebuterer!

Bjørn Eidsvåg slipper julelåt for første gang på 26 år. 26 år har gått siden Bjørn Eidsvåg...

Rockelegende døde brått

Uriah Heep-keyboardist Ken Hensley er død 75 år gammel etter kort tids sykdom. Han var et sentralt medlem i det britiske rockebandet...

More Articles Like This