mandag, mars 8, 2021

Storsatsingen Stjernestøv er årets julekalender

Må lese

Dårlige tider for innbruddstyver

De fleste er hjemme i disse dager, og tyvene har dårlige tider. Det bekreftes av nye tall...

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstremt forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

TV står sterkt i norske juletradisjoner vi har Kvelden før Kvelden med Grevinnen og hovmesteren, Disney, Askepott og sølvguttene på julaften. I tillegg til julefilmer som Reisen til Julestjernen, Tante Pose og ikke minst Love Actually i de senere år.

Men det er julekalenderen som samler hele familien foran skjermen med 24 episoder i adventstiden. NRK har sendt repriser av Snøfall og Julekongen de siste årene, men i år er det heldigvis duket for en helt ny produksjon.

LES: Folkekjær artist filmdebuterer i julefilm

Stjernestøv er en kommende norsk julekalenderen som skal sendes på NRK Super i 2020. Serien handler om ni år gamle Jo, som opplever en tøff start på jula når foreldrene skilles. Innspillingen foregår vinteren 2019 i et grustak i Lunner på Hadeland. Miljøet skal fremstå som så langt nord du kan komme i verden, og det er laget fem store domer av is, pyntet med utskjæringer. Ida Sagmo Tvedte er regissør og skaper.

Ni år gamle Jo står midt oppi foreldrenes skilsmisse, og må flytte med mamma og søsknene sine til et nytt sted.

Alt skjærer seg for ham i starten, men så blir han kjent med den sterke og uredde jenta Elly. Hun kommer fra et sted hvor stjernefolket bor. Hun gir ham mot til å takle alt det nye som skjer i livet hans.

– Jeg synes denne julekalenderen er så fantastisk på så mange vis. Det er en utrolig fin, rørende og dyp historie, sier Ingrid Bolsø Berdal til NRK, som spiller en av karakterene i stjernefolket.

SPORT: Barcelona dumper 5 spillerne i januar

Serien har et budsjett på 50 millioner kroner, tilsvarende hva det kostet å lage den forrige julekalenderen Snøfall.

NRK lyste januar 2018 ut audition for barn mellom fem og ti år til den nye julekalenderen. For å rekruttere barn til å melde seg på, oppsøkte NRK skoler i Oslo for å snakke om serien. I februar meldte NRK at de hadde fått over 14 000 søknader, noe som de beskrev som rekord. 3000 ble deretter innkalt til audition i mars.

- Advertisement -

Siste nytt

Dårlige tider for innbruddstyver

De fleste er hjemme i disse dager, og tyvene har dårlige tider. Det bekreftes av nye tall...

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstremt forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten har vi gitt fra oss...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. - Det er selvsagt coronaen som...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

More Articles Like This