Lufthansa kutter 29 000 ansatte før nyttår

0
48
Airbus A380

Den tyske staten gikk tidlig inn og reddet Lufthansa fra økonomisk kollaps etter det ble klart at luftfarten var noe av det som ble rammet best av corona-pandemien.

Lufthansa har innsett det vil være langsiktige konsekvenser som i det minste går langt ut over tiden det er lov å permittere ansatte, så nå kommer de permanente kuttene.

Les: James Bond pistol solgt for 2,2 millioner

Tidligere i dag avslørte det gigantiske flyselskapet de kutter 29 000 ansatte i år, 20 000 av kuttene kommer utenfor Tyskland. – Neste år kuttes det ytterligere 10 000, de kommer alle i Tyskland.

Avtalen med tyske mandigheter i forbindelse med redningspakken var at selskapet skulle være bærekraftig første år etter alle begrensende tiltak rundt pandemien er over.

Etter oppsigelsesrundene i år og tidlig neste år planlegger Lufthansa å sitte igjen med 100 000 ansatte. – Alt er ikke fullstendig mørkt. Etter at Storbritannia godkjente vaksine forrige uke og starter distribusjon på mandag, samt lettelser i tiltak mot corona har ført til økt salg av flybilletter.

I det siste har Lufthansa og en rekke andre flyselskaper i Europa opplevd økt salg av reiser i juleferien. særlig til Kanariøyene, Cape Town i Sør-Afrika og Cancún i Mexico.

Les på Engelske Klubber: Til sommeren spiller Ben White for en av de Fire Store

tabola

No posts to display