søndag, juli 11, 2021

Elon Musk: «Vår aksje blir knust som en souffle under en slegge»

Må lese

Frihandelsavtalen med Storbritannia er undertegnet

Næringsministeren undertegnet frihandelsavtalen med Storbritannia i London i går. Avtalen er den mest omfattende frihandelsavtalen Norge noensinne...

Lydbok avtalen er endelig i boks

Forfatterforeningen og Forleggerforeningen er enige om den første kollektive avtalen for lydbok-strømming. Royaltysatsen...

Sønnen fullfører Lucinda Rileys siste bok

Den irske suksessforfatteren Lucinda Riley døde etter en fire år lang kamp mot kreft i begynnelsen av...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Elon Musk er grunnlegger og administrerende direktør for Tesla Motors har blitt verdens rikeste eller nest rikeste mann etter hvordan det står til med aksjekursen på hans El-bil selskap.

Tesla er verdt mer enn noen andre bilselskaper og konkurrer ofte på topp 10 listen over verdens mest verdifulle selskaper. Prisingen av aksjene er basert på forventning mer enn faktisk inntjening. Ingen aksjer i verden har blitt «shortet» mer enn Tesla og de som har tippet på en negativ utvikling har tapt penger.

Les: Har du en skrue løs? Det kan være farlig

Mens aksjekursen går oppover blir Elon Musk bare rikere og rikere. – Nå har han sendt ut en mail som har sjokkerer.

Musk er overbevist om at kostnaden for elbilprodusenten Tesla må ned hvis ikke vil det gå ut over aksjekursen.

Elon Musk sendte en e-post til sine ansatte tidligere denne uken, og meldingen var klar. Elbilprodusenten Tesla må spare penger for å kunne presentere et kvartalsoverskudd. Derfor ba grunnleggeren sine ansatte om å kontrollere kostnadene, for hvis ikke, vil aksjen få juling.

Det skriver CNBC som har sett e-posten fra Elon Musk.

Les på Engelske Klubber: Til sommeren spiller Ben White for en av de Fire Store

Elbilprodusenten har fem kvartaler på rad tidligere i år med et overskudd på bunnlinjen. Men felles for selskapets nylige resultater er at overskuddet på bunnlinjen er smalt.

Salg av elbiler kan ikke skape overskudd alene, ettersom mye av selskapets inntjening domineres av de såkalte ‘regulatoriske kredittene’, en slags statsstøtte til selskaper som går foran i den grønne overgangen. Derfor er kostnaden alfa omega for grunnlegger og administrerende direktør, Elon Musk.

«Investorer gir oss mye kreditt for fremtidig lønnsomhet, men hvis de på et eller annet tidspunkt konkluderer med at det ikke vil skje, vil aksjen vår umiddelbart bli knust som en souffle under en slegge!», Skriver Elon Musk i e-posten til de ansatte. , ifølge CNBC.

Ifølge investeringsøkonom i Nordnet i Danmark, Per Hansen, er Tesla-aksjen og dens økninger i år i den grad preget av FOMO, en forkortelse for ‘frykt for å gå glipp av det’, eller frykten for ikke å delta. Derfor kan det bli en selvforsterkende effekt hvis prisen plutselig begynner å falle.

«Hvis Tesla kommer ut med en konto som ikke bare faller under forventningene, men setter tvil om Teslas økonomi i stor grad er basert på selskapets evne til å legge press på underleverandører og ansatte, så kan det produsere noe som ligner på prisøkninger. «Sier Per Hansen til Finans.dk :

“Det er som å ikke se på hullene i veien over motorveibroen du krysser. I stedet ser de på om fundamentet som Tesla er bygget på nå også kan holde. «

«Det er et tøft spill om» pennies «som krever tusenvis av gode ideer for å forbedre underkostnadene, en produksjonsprosess eller forenkle design samtidig som kvaliteten og evnene økes. En god idé vil være en som sparer $ 5, men de aller fleste er 50 cent her eller 20 cent der, ”skriver han i e-posten til de ansatte.

Tesla-aksjene har steget 585 prosent i år til dags dato, og de massive aksjevandringene i løpet av året har bidratt til å gjøre Elon Musk til verdens nest rikeste mann, bare overgått av Amazon-grunnleggeren Jeff Bezos.

- Advertisement -

Siste nytt

Frihandelsavtalen med Storbritannia er undertegnet

Næringsministeren undertegnet frihandelsavtalen med Storbritannia i London i går. Avtalen er den mest omfattende frihandelsavtalen Norge noensinne...

Lydbok avtalen er endelig i boks

Forfatterforeningen og Forleggerforeningen er enige om den første kollektive avtalen for lydbok-strømming. Royaltysatsen økes fra 25 til 28...

Sønnen fullfører Lucinda Rileys siste bok

Den irske suksessforfatteren Lucinda Riley døde etter en fire år lang kamp mot kreft i begynnelsen av mai. - Hun hadde enorm...

OBOS-prisene falt 2,3 prosent i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt 2,3 prosent fra mai til juni. De siste tolv månedene har prisene steget 11,5 prosent.

Vipps lager gigant sammen med Mobilepay og Pivo

Det var bare et tidsspørsmål før Vipps gjennomførte grep for å bli større, eneste usikkerhetsmomentet var hva de hadde tenkt å gjøre....

More Articles Like This