tirsdag, februar 22, 2022

Fransk designer er død 93 år gammel

Må lese

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder...

Les dette før du begynner med sports betting

Det å ha forskjellige hobbyer og aktiviteter er noe som gjør hverdagen litt bedre, og avhengig av...

Sting selger musikken sin

Nå kan trolig Sting alene redde hele regnskogen for selv om ikke beløp er offentliggjort sitter han...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Gaby Aghion er liten av vekst, men likevel en ruvende skikkelse i moteverden, hun startet i 1952 motehuset Chloé samen med sin forretningspartner Jaques Lenoir.
Selskapet sendte ut en melding på Twitter som sa at hun forlot oss i dag, diskre og fredfullt. Moteuken i Paris som er årets største begivenhet i bransjen er i gang og kolleksjonen som skal visses i dag er i tilegnet Gaby Aghion.

Da hun startet sitt motehus sørget hun for å gjøre mote mer tilgjengelig for flere gjennom å ikke bare tilby skreddersøm som alle andre gjorde på den tiden, men også lage designklær som var ferdig produsert i ulike størrelser. Dette ga de en del kritikk, men også sørget for at motebransjen bevegde seg inn i middelklassen.
Aghion var opphavet til uttrykket prêt-à-porter – «ferdig til å bære».

 

 

 

chole

I tillegg til å drive et suksessfullt motehus i flere tiår var hun også en inspirasjon for mange. Flere startet sine karrierer i Chloé og noen ble moteikoner selv. Karl Lagerfeldt startet i Chloé i 1964 og var sjefdesigner i en lang periode frem til 1984.

 

Etter perioden med Karl Lagerfeld frem til i dag har motehuset satset på kvinner i sentrale posisjoner i selskapet og har vært sterkt preget av det. Vi kan nevne navn som Stella McCartney og Phoebe Philo, og siden 2011 Clare Waight Keller.

 

Moteuken

 

 

Moteuken i Paris er i tillegg til å være den viktigste innen moteverden, klart viktigere enn London, Milano og New York kommer det fra tid til annen politiske ytringer fra desinere, i 1996 lagde tyrkisk designer Hussain Chalayan bølger og måtte ha livvakter etter sin burkakolleksjon og nå følger han opp med aftenkjoler med illustrasjoner av en kvinne i Niqab.

 

 

del to del3

- Advertisement -

Siste nytt

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder...

Les dette før du begynner med sports betting

Det å ha forskjellige hobbyer og aktiviteter er noe som gjør hverdagen litt bedre, og avhengig av hva interessene våre er, er...

Sting selger musikken sin

Nå kan trolig Sting alene redde hele regnskogen for selv om ikke beløp er offentliggjort sitter han trolig igjen med vanvittig mye...

Årets Spellemann-nominasjoner domineres av Girl in Red

Marie Ulven Ringheim setter rekord i antall Spellemann-nominasjoner Årets Spellemann-nominasjoner er endelig ute, og det er spesielt ett navn...

Equinor skuffer inn cash i rekordhøyt tempo

Hvis du lurer på hvem som har alle pengene, så er det selskaper som driver med energi i en eller annen form....

More Articles Like This