Krever obligatorisk ID-merking

0
104
Faktura til landbruksministeren for arbeid med hjemløse dyr 2018

Dyrebeskyttelsen Norge krever at myndighetene blir sitt ansvar bevisst – arrangerer markering foran Stortinget for å kreve innføring av lovpålagt ID-merking av familiedyr.

I 2018 fikk mer enn 8000 familiedyr hjelp fra Dyrebeskyttelsen Norges 27 lokalavdelinger. Uten denne iherdige innsatsen, ville disse dyrene gått for lut og kaldt vann, og mange ville fått en smertefull død. Dette er i all hovedsak dyr som er dumpet eller født av en mor som er dumpet.

Les på Popidol: Lottomilliardær kjøpte fotballklubb

Selv om myndighetene har ansvaret for disse dyrene i henhold til hjelpeplikten i dyrevelferdsloven, er det svært lite hjelp å spore ifra myndighetenes hold. Nå krever Dyrebeskyttelsen Norge handling, og arrangerer en demonstrasjon foran Stortinget for å få på plass obligatorisk ID-merking av alle familiedyr.

Les: En hvithval leker “catch” med rugbyball nær sørpolen

 

Ingen ID-merking = ingen rettsvern

Dyr uten ID-merking, har i praksis ingen rettsvern. Uten merking, er det svært vanskelig å spore opp eier, om dyret kommer seg bort hjemmefra eller om dyret har blitt utsatt for dumping eller mishandling av dyreeier. Det er dessuten helt umulig for Mattilsynet å drive effektivt tilsyn med zoobransjen og med avl av dyr, når dyrene ikke kan identifiseres på en trygg måte.

Fredag 29. november vil Dyrebeskyttelsen Norge arrangere en markering foran Stortinget, hvor organisasjonen krever at myndighetene nå tar affære. Kampen om pålagt ID-merking har vært en fanesak hos Dyrebeskyttelsen Norge i over 40 år – nå er tiden overmoden for at Stortinget vedtar lovpålagt ID-merking. Une Bastholm (MDG) har lagt frem representantforslag om ID-merking av katt, dersom dette forslaget går igjennom vil det hjelpe hundretusenvis av dyr.

Les på Popidol: Adidas går helt Prada

Faktura på 22 millioner kroner

Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) vil være til stede under markeringen, fredag 29. november. I tillegg til å høre på appeller, vil hun motta 8000 kosedyr, og en faktura på over 22 millioner kroner ifra Dyrebeskyttelsen Norge.

Organisasjonen har i løpet av 2019 samlet inn kosedyr som folk ikke lengre vil ha – som representerer de 8000 hjemløse dyrene som fikk hjelp i løpet av fjoråret. Hun vil også motta en faktura, som tilsvarer kostnadene Dyrebeskyttelsen Norge brukte på å hjelpe dyr i 2018.

I tillegg til det overnevnte, vil også landbruksministeren motta signaturer ifra en felles underskriftskampanje som 24 organisasjoner, bedrifter, facebook grupper stiller seg bak. Hittil har over 20 000 nordmenn signert for at de krever obligatorisk ID-merking av katter i Norge, som et ledd for å bekjempe hjemløshet.

Markeringen vil skje fredag 29. november, klokken 12:00 – 13:00 på Eidsvolls plass foran Stortinget i Oslo. Appellanter vil blant annet være, Une Bastholm (MDG), Adrian Smith Stenberg (FpU) og Bjarne Braastad, professor NMBU.

Les mer inne på Dyrebeskyttelsen sine sider.

tabola

No posts to display