onsdag, oktober 20, 2021

Koronaregler forlenges ut året

Må lese

Koronaregler forlenges ut året

Mange av de midlertidige reglene for sykepenger, omsorgspenger og permittering forlenges ut 2021. Refusjon av sykepenger fra...

Haaland stopper opp når fansen roper: «En fantastisk følelse»

Erling Braut Haaland var tilbake fra et forholdsvis kort skadeopphold. Han beviste med en gang han ikke...

Øk bevisstheten rundt merket ditt

I en verden full av merkenavn og bedrifter som vil ha oppmerksomhet. Hvordan skal akkurat ditt merke...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Mange av de midlertidige reglene for sykepenger, omsorgspenger og permittering forlenges ut 2021. Refusjon av sykepenger fra dag fire er imidlertid tatt bort.

Etter et møte mellom partene i arbeidslivet og den nye arbeids- og inkluderingsministeren Hadia Tajik, er det nå klart at mange av koronatiltakene forlenges ut året.

Les: Haaland stopper opp når fansen roper: «En fantastisk følelse»

– Forlengelse av koronatiltakene er nødvendig for å gi trygghet i det som for mange fortsatt er en vanskelig tid. Etter denne forlengelsen vil vi være nærmere en normaltilstand. Da kan vi gå inn i 2022 med mer ordinære virkemidler, tilpasset situasjonen i arbeidsmarkedet, sier Tajik i en artikkel på regjeringen.no.

Sykepenger – men ikke refusjon fra dag fire

Det innebærer at retten til sykepenger ved fravær fra arbeidet på grunn av covid-19 eller mistanke om slik sykdom videreføres til og med 31. desember 2021.

– Vær imidlertid oppmerksom på at refusjonsordningen for koronafravær fra dag fire opphørte 1. oktober 2021, og denne er derfor ikke videreført, sier Simployers juridiske HR- og ledelsesrådgiver Atle Torp.

Les på Radio Tango: Øyafestivalen slipper headliner for 2022!

Følgende særregler for omsorgspenger videreføres til og med 31. desember 2021:

  • Rett til omsorgspenger når barn er i karantene og når skole eller barnehage er stengt som følge av covid-19-pandemien.
  • Rett til omsorgspenger dersom barnet må holdes hjemme på grunn av særlige smittevernhensyn hos barnet eller hos familiemedlem barnet bor med.
  • Rett til omsorgspenger ut over kvoten dersom det maksimale antall dager med omsorgspenger er brukt opp og barnet må holdes hjemme på grunn av særlige smittevernhensyn og når skole eller barnehage er helt eller delvis stengt.

Følgende permitteringsregler forlenges til og med 31. desember 2021

  • Perioden arbeidsgivere kan fritas fra lønnsplikt under permittering og tilsvarende periode med rett til dagpenger under permittering forlenges til og med 31. desember 2021.
  • Kravet om minst 40 prosent reduksjon i arbeidstiden for å få dagpenger forlenges til og med 31. desember 2021.
  • Dagpengeperioden forlenges til og med 31. desember 2021 for alle dagpengemottakere som ellers vil ha brukt opp hele dagpengeperioden før årsskiftet.
  • Den forhøyede dagpengesatsen på 80 prosent av grunnlaget opp til 3G videreføres til og med 31. desember 2021 for alle dagpengemottakere.
- Advertisement -

Siste nytt

Koronaregler forlenges ut året

Mange av de midlertidige reglene for sykepenger, omsorgspenger og permittering forlenges ut 2021. Refusjon av sykepenger fra...

Haaland stopper opp når fansen roper: «En fantastisk følelse»

Erling Braut Haaland var tilbake fra et forholdsvis kort skadeopphold. Han beviste med en gang han ikke har mistet noe som helst,...

Øk bevisstheten rundt merket ditt

I en verden full av merkenavn og bedrifter som vil ha oppmerksomhet. Hvordan skal akkurat ditt merke bli lagt merke til?

Özil lanserer sin egen kryptovaluta

Den tyske fotballelleganten Mesut Özil som for oss her hjemme som har levd en stund minner om Myggen har ikke samme stjernestatus...

Verdens to beste restauranter finner du i Danmark

Topplasseringene under den prestisjetunge kåringen World`s 50 Best Restaurants gikk til de to Københavnbaserte restaurantene noma og Geranium. It...

More Articles Like This