Klaus Sonstad leder nytt språkprogram på NRK P2

0
79
Klaus Sonstad. Foto: Martin Johan Eggan/NRK
Advertisement

«Språksnakk» er NRK P2s nye kunnskapsprogram om, ja, språk, og skal sende fra Litteraturhuset i Trondheim – med publikum. – Dette er stort, sier programleder Klaus Sonstad. «Språksnakk» har premiere søndag 10. januar kl. 12.03 i NRK P2 og i NRK Radio.

Sonstad skal lede et panel bestående av både språkforskere og andre gjester med hjerte for språk og språkutvikling. Der skal de sammen skal diskutere, reflektere og underholde om diksjoner, fraseringer og tegnsetting – perfekt for deg som er opptatt av et levende og godt språk.

Les: «All I Want for Christmas Is You» har fortsatt et magisk balletak på julen

Selv om Språksnakk skal dypdykke i både muntlig og skriftlig språk, vil også temaer som retorikk og mellommenneskelig kommunikasjon være en del av Språksnakk-diskursen.

I farvann med dedikerte lyttere
Sonstad har bakgrunn som journalist i Adresseavisen, har skrevet faste spalter i flere magasiner og har hundrevis av sangtekster på samvittigheten. Likevel går han inn i denne programlederrollen med en viss ærefrykt.

– Jeg er en ganske så språkinteressert person. Likevel kjenner jeg sommerfuglene flakse vilt nedi magen, for nå beveger jeg meg inn i et farvann med mange dedikerte lyttere med høy kompetanse på og øre for språk, sier Sonstad.

Vil stille «dumme» spørsmål
Ambisjonen er å være et bindeledd mellom ekspertene og lytterne:

– For meg blir det viktig å tørre å stille «dumme» spørsmål og være åpen på at jeg langt fra er allvitende. Jeg har jo et ønske om å rekruttere flere språkinteresserte radiolyttere, og tror det er viktig å huske på at det går an å være glad i ord og tale uten å vite hva pluskvamperfektum er. Eller pluskvann-perfektum, som jeg lenge trodde man sa. Nå heter det uansett preteritum perfektum. Det har jeg funnet ut ved googling, understreker Sonstad.

Utvider sendetiden
Språksnakk erstatter bautaen «Språkteigen», som har underholdt språkinteresserte lyttere siden 1993. Førstnevnte tar med seg den stolte arven etter sistnevnte, og utvider sendetiden fra en halv til en hel time hver søndag. Innspillingen vil skje i Litteraturhuset i Trondheim med publikum til stede.

Språksnakk har premiere søndag 10. januar kl. 12.03 på NRK P2 og i NRK Radio.

Les på Sporten: Endelig: Mauricio Pochettino er tilbake!

tabola

No posts to display