Kjendiskokken Gordon Ramsay kopierer norsk kokkekniv-design

0
103
Det er Katrine Øyo som i 2018 utviklet Smaragd-knivene med høy stålkvalitet og det helt unike grønne skaftet. – Vi blir litt stolte når verdensstjernen Gordon Ramsays nye kniver nærmest er identiske våre, sier Øyo.

Den legendariske knivmaker Øyo på Geilo er blitt kopiert av verdens mest kjente kokk. I store annonser skryter Gordon Ramsay av sin kniv som er nesten prikk lik den norske kniven.

– Alle vil jo se at Gordon Ramsay-knivene og våre Smaragd-kniver er tilnærmet like. Selvfølgelig gjør dette oss svært stolte, men også litt utfordrende siden vårt unike grønne knivskaft er lett å forveksle med kjendiskokkens knivskaft, sier produkt- og forretningsutvikler Katrine Øyo.         

Helt unikt
Det er hun som står bak de unike kokkeknivene Smaragd som Øyo startet produksjonen av i 2018. I tillegg de særegne grønne skaftene er resten av knivene tilnærmet like i utførelsen med damaskus stål og stålkvalitet.

Stjernekokk og TV-underholder Gordon Ramsay (56) har oppnådd 14 Michelin-stjerner og eier 25 restauranter i England, USA og åtte andre land. I markedsføringen av «knivkopien» påstår produsenten at kjøkkenindustrien i flere tiår har manglet innovasjon, og hevder at det nå er helt forandret.

Den norske orginalen
– Vel, vi får ta det som en kompliment at Ramsay fant sin innovasjon på Geilo der vi holder hus. Vi får for hans del håpe at knivene Ramsay produserer holder samme høye kvalitet som våre, sier Katrine Øyo som håper at så mange som mulig velger den norske originalen.

Familiebedriften Øyo har designet og produsert kniver siden 1882, og er et av Norges mest kjente varemerke innenfor kjøkken og friluft. Katrine Øyo representerer femte generasjon knivmaker.

Terningkast 6
– Siden vi ikke har tatt patent på Smaragd-serien er det lite vi kan gjøre med Ramsay-knivene, bortsett fra å glede oss over å ha vært til inspirasjon for kanskje verdens beste kokk, sier Øyo.

Smaragdknivene ble særlig kjent i Norge fra TV-programmet Camp Kulinaris hos Viaplay, og er omtalt som en kniv i særklasse med knivstål i Damaskus. Øyos kokkekniv Smaragd Santoku fikk også terningkast 6 i Aftenpostens magasin Mat fra Norge når den kom.

tabola

No posts to display