Kaffegigantene Starbucks og Nespresso er anklaget for å ha brukt barnearbeid etter at en britisk dokumentar avslørte forholdene blant gigantens leverandører,

En britisk dokumentar avslører at barn under 13 år jobber på kaffegårder som leverer kaffebønner til gigantene Starbucks og Nespresso. – Det er noe å tenke på når du sitter på Starbucks med en dobbel latte.

Det skriver The Guardian basert på en britisk dokumentar som avslører barnearbeidet. Men det er ikke bare Starbucks som er i trøbbel. Nespresso, som har verdensstjernen George Clooney som frontfigur i reklamene, blir også avslørt for å ha leverandører som bruker barnearbeid.

Les på Sporten: Thierry Henry har reist seg fra asken

Dokumentaren ‘Dispatches – Starbucks & Nespresso: The Truth About Your Coffee’, har ennå ikke hatt premiere på UK Channel 4, men de heftige avsløringene nevnes allerede i den internasjonale pressen.

Barn under 13 år jobber på kaffegårder
Dokumentaren avslører at barn under 13 år jobber på gårder i Guatemala som gir bønner til kaffegigantene. I følge dokumentarteamet så noen av barna bare åtte år gamle.

Barna jobber opptil 40 timer i uken og blir betalt i henhold til vekten på kaffebønnene de plukker. Det gir dem vanligvis en dagslønn på mindre enn seksti kroner.

Dokumentarfaget har besøkt 12 gårder totalt, hvorav fem hadde forbindelser til Starbucks, mens syv hadde forbindelser til Clooney’s Nespresso. Barnearbeid ble funnet på dem alle.

Filmstjernen sier han er overrasket og trist over avsløringene.

Begge kaffegigantene sier de nå vil nå sette i gang en undersøkelse av forholdene.

Les: Vann er ikke en menneskerett