torsdag, desember 9, 2021

Jul i Tallinn er best i Europa

Må lese

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Julemarkedet i Tallinn har nettopp blitt stemt frem som det beste i Europa. Det er European Best Destinations og en undersøkelse blant over 200.000 reisende som står bak rangeringen.

Det er julemarkeder over hele Europa og mange byer i Tyskland legger mye energi i å arrangere et stort julemarked. Men markedet som er kåret til Europas beste ligger midt i gamlebyen i Estlands hovedstad:

– Julemarkedet i Tallinn gleder alle med sin koselige og historiske beliggenhet, blant vidunderlig bevarte middelalderbygg og lange tradisjoner, uttaler organisasjonen European Best Destinations.

På dette torget ble Europas første utstilte juletre satt opp – allerede i 1441. Det vakre juletreet er fortsatt sentrum for tiltrekning, plassert midt blant lokale kjøpmenn og hyggelige boder, ifølge visitestonia.

På julemarkedet kan du også finne julenissens helt eget hus. Her er alle snille barn og voksne hjertelig velkommen inn for en hyggelig prat med selveste julenissen.

Tallinn er hovedstaden i Estland og er med sine drøyt 440 000 innbyggere også den største byen i landet. Hovedstaden ligger nord på den baltiske halvøy tvers overfor Helsinki i Finland.

Her finner man en av verdens best bevarte middelalderbyer og gamlebyen ble innskrevet på Unescos verdensarvliste i 2011,

Flere julemarkeder i Estland

For de som har lyst på mindre tradisjonelle julemarkeder, er designernes julemarked i Telliskivi en perle. Telliskivi er Estlands kreative svar på Grünerløkka, hvor du møter lokale designere og kunstnere. Dette er stedet hvor du vil finne unike gaver å ta med hjem. Det kan også være en sjanse til å få deg en håndlaget godbit.

Forlater man Tallinn, er Tartu verdt et besøk. Tartu er ikke bare Estlands kulturkapital, i julesesongen blir byen også en landsby av lys. Den tradisjonelle julemessen i Tartu foregår på rådhusplassen. Plassen er fylt med varme drinker, håndverk og andre lokale produkter. Hvis du er heldig, kan du til og med møte hundrevis av folkedansere!

- Advertisement -

Siste nytt

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

More Articles Like This