fredag, april 2, 2021

Jul i Tallinn er best i Europa

Må lese

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i...

Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året

Tenkt hvis alle de eggene vi spiser i løpet av Påsken, - 26 millioner av den isteden...

Julemarkedet i Tallinn har nettopp blitt stemt frem som det beste i Europa. Det er European Best Destinations og en undersøkelse blant over 200.000 reisende som står bak rangeringen.

Det er julemarkeder over hele Europa og mange byer i Tyskland legger mye energi i å arrangere et stort julemarked. Men markedet som er kåret til Europas beste ligger midt i gamlebyen i Estlands hovedstad:

– Julemarkedet i Tallinn gleder alle med sin koselige og historiske beliggenhet, blant vidunderlig bevarte middelalderbygg og lange tradisjoner, uttaler organisasjonen European Best Destinations.

På dette torget ble Europas første utstilte juletre satt opp – allerede i 1441. Det vakre juletreet er fortsatt sentrum for tiltrekning, plassert midt blant lokale kjøpmenn og hyggelige boder, ifølge visitestonia.

På julemarkedet kan du også finne julenissens helt eget hus. Her er alle snille barn og voksne hjertelig velkommen inn for en hyggelig prat med selveste julenissen.

Tallinn er hovedstaden i Estland og er med sine drøyt 440 000 innbyggere også den største byen i landet. Hovedstaden ligger nord på den baltiske halvøy tvers overfor Helsinki i Finland.

Her finner man en av verdens best bevarte middelalderbyer og gamlebyen ble innskrevet på Unescos verdensarvliste i 2011,

Flere julemarkeder i Estland

For de som har lyst på mindre tradisjonelle julemarkeder, er designernes julemarked i Telliskivi en perle. Telliskivi er Estlands kreative svar på Grünerløkka, hvor du møter lokale designere og kunstnere. Dette er stedet hvor du vil finne unike gaver å ta med hjem. Det kan også være en sjanse til å få deg en håndlaget godbit.

Forlater man Tallinn, er Tartu verdt et besøk. Tartu er ikke bare Estlands kulturkapital, i julesesongen blir byen også en landsby av lys. Den tradisjonelle julemessen i Tartu foregår på rådhusplassen. Plassen er fylt med varme drinker, håndverk og andre lokale produkter. Hvis du er heldig, kan du til og med møte hundrevis av folkedansere!

- Advertisement -

Siste nytt

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i den tredje bortekampen kom vendepunktet.

Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året

Tenkt hvis alle de eggene vi spiser i løpet av Påsken, - 26 millioner av den isteden ble klekket ut og plassert...

Kan kasinospill bidra til å gjøre vampyrer «kult» igjen?

Vampyrer vet alle hva er, enten det er som blodsugere i Bram Stokers Dracula, eller sexy, romantiske vesener fra Twilight. Det kanskje...

Har realisert drømmen om å kjøre Donald Duck bilen

Det er få land i verden som leser så mye Donald Duck som i Norge, jeg mener å huske at Egmont som...

More Articles Like This