Jeg trodde det hastet

0
39

Det er ganske utrolig nyhetene som nå kommer fra Norges utrulling av vaksinasjoner. – Det virker som om det ikke er så nøye å komme nærmere en slags normal igjen.

Vaksiner er et begrenset gode i utgangspunktet når vi da får vite at under halvparten av de vaksinedosene som er levert ikke blir satt før etter nyttår og at vi på grunn av at vi skal vurdere om vi kan bruke alt, rett og slett kaster helt fine vaksinedoser i søpla. – Danmark skviser ut syv doser per glass, bruker Norge fem, årsaken er at FHI (Folkehelseinstituttet) ennå ikke har bestemt om de vil bruke restene.

Les: Bevist! Jo dyrere bil jo større drittsekk bak rattet

Pfizer som distribuerer den eneste vaksinen godkjent for det norske markedet sender dette ut med fem doser pr glass, de har lagt inn en sikkerhetsmargin på 1 til 2 doser som Danmark og de fleste andre land bruker. – Så langt går det rett i søpla.

I romjula skal vi sette 1984 vaksiner, mens vi venter med til nyåret med 3 016 doser. – Hvis vi klarer å presse 7 doser ut av hvert glass betyr det at vi kaster 800 doser i søpla før vi lar være å sende opp raketter.

Mitt forslag er å istedenfor å konsentrere seg om å advare mot alt som gjør livet vært å leve får opp tempoet og slutter å tulle.

Les på Sporten: Bekreftet: Costa har gitt sitt siste skrik for Atletico

tabola

No posts to display