Jean-Claude Van Damme lanserer sitt eget irske whiskymerke

0
14

Kung-fu-helten og Hollywood-megastjernen Jean-Claude Van Damme har lansert sitt eget irske whiskymerke Old Oak Whiskey. – Oppkalt etter Oak Leaf County i Derry, Nord-Irland.

Kjent for mange som «musklene fra Brussel», er Van Damme den siste stjernen som dypper tåen i whiskybassenget, og ble en av grunnleggerne av det Belfast-baserte brennevinsmerket. – Van Damme valgte å bli partner etter å ha smakt brygget i et tilfeldig møte.

Les: Meta introduserer AI-assistenter

Old Oaks signatur 3 år gamle blended whisky er ferdig i en nøye utvalgt blanding av bourbon og nye eikefat.
I mellomtiden henter merkevarens andre tilbud, en 5 år gammel blended whisky, sine særegne toner fra modningen i romreservefat.

I forbindelse med lanseringen sa Van Damme: «Jeg lette etter mitt eget whiskymerke, muligens en amerikansk bourbon, og så spurte en av mine nære venner og forretningsforbindelser ‘hvorfor en amerikansk whisky når du kan gå tilbake til røttene til whisky og finne en irsk whisky?

«Deretter introduserte han meg for Old Oak-whisky-etiketten som ennå ikke var lansert og hadde blitt satt sammen av noen whisky-elskere i Irland.»

Den belgiske actionstjernen, kjent for filmer inkludert break-out-hiten Bloodsport og påfølgende hits, inkludert Universal Soldier, har slått seg sammen med Derry-innfødte Kevin Carson som en del av prosjektet.

Les på Helsesjefen: Klaas-Jan Huntelaar er utbrent – Tar pause fra direktørjobben i Ajax

Det ser nå ut som om mannen som en gang sa «I am the Fred Astaire of karate» nå skal utfordre om tittelen Irish Whisky-titan. Stjernen la til: «Det var også den perfekte muligheten til å kombinere to ting som jeg føler en nær forbindelse med … whisky og dens rike arv og karismaen og varmen til Irland og dets folk.»

«Jeg elsket aromaen og glattheten på ganen sammenlignet med de tyngre whiskyene jeg hadde smakt fra forskjellige deler av verden.»


Old Oak beskriver merket som en «håndverkspremium whisky», og produseres på et håndverksdestilleri like utenfor Belfast.
Ved å bruke det det beskriver som «noe av det reneste vannet i Irland» hentet direkte fra en 300 fot dyp brønn som ligger på stedet ved destilleriet, sies merket også å introdusere en Pot Still for et mer eksklusivt utvalg av eldre whisky i nær framtid.

Les på Sporten: Hostesaft: VM-vinner Papu Gómez er suspendert

tabola

No posts to display