Ballon d’or vinner Karim Benzema forbereder søksmål mot den franske innenriksministeren

0
46
Karim Benzema

Etter den franske fotballstjernen Karim Benzema sine pro-palestinske bidrag til konflikten i Midtøsten, nærmer striden mellom den tidligere fotballspilleren Karim Benzema og den franske innenriksministeren Gérald Darmanin en slutt.

Stjernen, som for tiden spiller i Saudi-Arabia, forbereder en rettssak mot Darmanin, melder avisen «Le Parisien». Sistnevnte anklaget Benzema for å ha nære bånd til Det muslimske brorskapet, uten å gi noen konkrete bevis på dette.

Les: Millie Bobby Brown er glad for at «Stranger Things» tar slutt

Bakgrunnen er Benzemas søndagspost på sosiale medier. «Vi ber for folket i Gaza som nok en gang har blitt offer for disse urettferdige bombingene som verken skåner kvinner eller barn», skrev Benzema, som kritikere anklaget ham for å ha et ensidig syn på.

Benzemas advokat, Hugues Vigier, svarte: «Å be den 15. oktober for sivilbefolkningen som ble rammet av bomber som verken skåner kvinner eller barn, er selvfølgelig ikke Hamas-propaganda, hjelper ikke eller oppfordrer til terrorisme og er ikke en samarbeidshandling».

Som svar på Parisiens henvendelse forklarte innenriksdepartementet at «i flere år har vi observert et sakte skred av Karim Benzemas uttalelser mot hard, streng islam, typisk for ideologien til Det muslimske brorskapet, som består i å spre islamske normer i ulike sektorer av samfunnet, spesielt innen idrett «.

Fredag ​​kom også den høyrenasjonalistiske politikeren Marine Le Pen med anklager mot fotballspilleren. «Det som er sikkert er at Mr. Benzema åpenbart har sympati for den mest radikale islamismen, som noen kan kalle islamsk fundamentalisme,» sa Le Pen i et intervju med RMC. Andre konservative og høyreekstreme politikere angrep også Benzema etter innlegget hans.

I tillegg til sin manglende sympati for israelske ofre for konflikten, står Benzema også overfor beskyldninger om at han ikke kommenterte saken til en lærer som ble knivstukket til døde av en islamist i Nord-Frankrike fredag ​​i forrige uke. Innenriksministeren sa på «BFMTV» torsdag kveld at han vil trekke tilbake sine uttalelser om Benzema hvis han sørget over døden til den knivstukkede læreren.

Les på Sporten: Våre lesere tviler på Bodø/Glimt vil selge for så lite som 100 millioner

tabola

No posts to display