tirsdag, november 30, 2021

Islamsk stat i Gerhardsen fotspor

Må lese

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Islamsk Stat (IS) tidligere ISIS er langt farligere enn Al-Qaida, advarer FN, ikke bare på grunn av deres ekstreme holdninger, graden av vold og undertrykking og offervilje, men også fordi de i motsetning til Al-Qaida driver med nasjonsbygging. De har klart å ikke bare erobre, men også holde på store landområder, og måten de gjør det på en kombinasjon av terror og sosial velferd.

Det er nesten om en gjenklang fra etter andre verdenskrig hvor vi i Norge bygger institusjoner, gjennomfører tiltak for utjevning mellom fattige og rike områder og setter inn tiltak mot arbeidsledighet, spesielt ovenfor unge.

Det bor 8 millioner mennesker i området som er en selvoppnevnt nasjon. De har allerede lansert egne mynter basert på verdien av vekten på kobber, sølv og gull, de har egne flagg, egne frimerker og offisielle dokumenter har sin egen font.

IS driver med hjernevasking av befolkningen og jo lenger «nasjonen» eksisterer med en klar felles fiende vil resultatet kunne bli en nasjon med 8 millioner fundamentalistiske terrorister. Så mye plass er det ikke på Guantánamo.

Hver eneste dag smugler IS ut olje til sine naboland til en verdi på 8 millioner dollar og den fotballelskende nasjonen Qatar legger ingen hindringer i veien for den enorme pengestrømmen fra landets rike til IS. Det kommer også mye penger fra Kuwait.

De to tyske mediene, TV-stasjonen ARD og avisen SZ har fått tilgang til store mengder dokumenter, som viser at IS ikke bare kaller seg en stat, men også bygger en gjennomorganisert stat basert på offentlige institusjoner, terror og velferd.

Dokumentene viser at IS ikke bare tar vare på sine egne, men også den generelle befolkningen. IS gir helseforsikring, sosialhjelp, subsidier for bryllup og støtter drepte og fangers familier.

Dokumentene inneholder også regnskapet til IS, det visert at de bruker en stadig større del på en mengde velferdsgoder. Og for mange unge menn er IS veien ut av arbeidsledighet. Mange av de mister livet i et selvmordsangrep eller kamper, i slike tilfeller familien får store tilskudd.

FN advarte om at IS er den mest alvorlige trusselen mot stabiliteten i Midtøsten. Og organisasjonen, i motsetning til Al-Qaida, klarte å fange og holde på land, og løse terrororganisasjoners største problem: finansiering.

Det er overraskende for forskere og statsledere at det finnes en terrorstat med 8 millioner mennesker midt i Midtøsten. Det gir et sett med problemer verden aldri tidligere har stått ovenfor.

Akkurat nå pågår den en åpen konkurranse om hvor alle kreative sjeler kan delta i å lage den beste propagandavideoen.

Finansieringen av IS fortsetter gjennom salg av olje og bidrag fra rike stater og privatpersoner, denne finansieringen må stanses for at det skal være mulig å beskytte innbyggere i og i nærområdene til den nye nasjonen. Hvis ikke blir resultatet enda mer katastrofalt enn det vi allerede opplever.

- Advertisement -

Siste nytt

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

Det lengste stedsnavnet i verden har 85 bokstaver

Innbyggerne i Mamungkukumpurangkuntjunya-bakken i Australia trenger litt tålmodighet med å lære å stave navnet på hjembyen deres. Hver...

Videoautomater tar fullstendig av

Det er lenge siden vi satt på en skjerm og fulgte store firkanter bevege seg sakte fra en side til en annen...

More Articles Like This