Ikke rart Ryan Reynolds digger walisisk fotball

0
104
Ryan Reynolds på VIP-tribunen hos Wrexham. (foto: Wrexham)
Advertisement

Folk på balløya humret litt da Ryan Reynolds og kompis tok turen fra Hollywood til en walisisk småby for å drive fotballklubb. Det er ikke noe nytt at amerikanere seiler inn som eier for storklubber, men en klubb i amatørligaen National League var alt annet enn glamorøst. Det er fortsatt ikke glamorøst, men må være en av Reynolds sine kuleste investeringer. Nå går Wrexham-prosjektet fra å bare være kult og underholdende til å gi penger i kassa, store penger i kassa.

Wrexhams verdi skyter i været tre år etter Ryan Reynolds og Rob McElhenneys kjøpte klubben for 2 millioner pund og lovte fans og byen at de ville gjøre alt for å skape suksess etter tiår med skuffelser.

LES: «Det er nå 70 % problemer med gambling og 30 % med alkohol»

Hollywood-stjernene har hatt en betydning langt ut over fotballbanen, men også der. De led et stort tilbakeslag i sitt første år som eiere hvor Wrexham som så vidt gikk glipp av opprykk til League Two via sluttspillet klarte de å snu det hele.

Men det walisiske laget kom tilbake fra det hjertesorgen for å vinne National League den påfølgende sesongen og sikter for øyeblikket mot rygg-mot-rygg opprykk, med laget for øyeblikket på tredjeplass i League Two – fem poeng fra toppen. (de tre øverste lagene får direkte opprykk)

Neste kamp for Wrexham er borte på Blundell Park mot Grimsby.

Klubbens profil har vokst betydelig siden Reynolds og McElhenney ankom, delvis på grunn av suksessen til «Welcome to Wrexham»-dokumentarseriene.

SPORTEN: Sjokkavgjørelse! Ny klubb siktet av Premier League for brudd på FFP-reglene

I følge direktør Shaun Harvey har Wrexham nå en verdi på 9 millioner pund – en økning på 7 millioner pund på de tre årene siden Reynolds og McElhenney tok over. Tidligere EFL-sjef Harvey beskrev Wrexhams vekst under en tale på SportNXT-konferansen i Australia.

«Det er ingenting verdt at det er en investering som har lønnet seg. Nå verdt 9 millioner pund,» sa Harvey.

«Hovedårsaken til eierskap var byens historie og for å gi håp til byen samtidig som de tilbyr noe samfunnet kunne stå bak.

«Veksten i sosiale medier har vært astronomisk fra 2020 til 2024, med en økning fra 152 000 [følgere] til 3 981 747 på alle plattformer. – Blir sikkert over fire millioner innen jeg er ferdig med denne artikkelen.

«Til syvende og sist var det eksponering, rampelyset som hadde blitt skint, og plutselig ville alle se hva som foregikk.

«Vi administrerte fotballklubben i byen med suksess for lokalsamfunnet og bygde alt annet rundt den. Det forble relaterbart.»

Wrexhams popularitet, spesielt i USA, har ført til at EFL har oppnådd en enorm økning på 40 prosent i inntekter fra utenlandske kringkastingsrettigheter.

ENGELSKE KLUBBER: Svært viktig avgjørelse om Ten Hag tatt hos United

Daily Mail rapporterte tidligere denne måneden at ligaen er satt til å motta minimum £148 millioner i løpet av de neste fire sesongene for å kringkaste kamper internasjonalt.

Noen foreløpige opplysninger for inneværende sesong. Inntekter fra sponsorer er firedoblet, Racecourse Ground er fullstappet (og stadion utvides), Hotellene i byen er fullbooket og det kreves spesiell invitasjon for å kunne kjøpe plass på det som må være verdens minst sexy VIP tribune.

tabola

No posts to display