«Det er nå 70 % problemer med gambling og 30 % med alkohol»

0
108
Sandro Tonali måtte ta avskjed med Newcastle for en 10-måneders karantene. (foto: Newcastle)

Tony Adams og Paul Merson herjet på kamparenaen for Arsenal på 1980 -og 90-tallet. Etter at de to gutta la opp, har det kommet frem at de også herjet på puben. Nå er de to Arsenal-legendene opptatt av at skyggesiden i fotballens verden må frem og spillere må få hjelp. Før var det alkohol som var den store trusselen, nå er gamlingproblemene i ferd med å ta over. For Paul Merson blir det feil å løse dette med karantener.

Paul Merson vant to ligatitler, FA Cupen, ligacupen, European Cup og bar den engelske landsdrakta i 21 kamper. Likevel, store deler av karrieren var Merson herjet av avhengighet til alkohol og gamling. Nå er engelskmannen clean og irritert over det som foregår i Premier League der den ene etter den andre spilleren blir satt i ti måneders-karantene for brudd på betting-reglene.

LES: Måtte betale tilbake 50 prosent av billettprisen da verdens beste spiller ikke tok av seg treningsdressen

-Det [gambling] er stort i fotball, det er en skjult avhengighet fordi det er vanskelig for ledere å få tak i. Det er lett å skjule. Hvis en spiller kommer inn som har vært ute og drukket til klokken fire om morgenen, vet du, begynner Merson til BBC.

Ivan Toney og Sandro Toneli er to spillere som ble straffet for bettingen, men for Merson blir det helt galematias å gi spillere straff for noe som krever behandling å komme seg ut av.

-Folk har ingen respekt for spilleavhengigheten. Vi har sett det med utestengelsene til Sandro Tonali hos Newcastle og Ivan Toney hos Brentford. Å gi folk 10-måneders utestengelse for en avhengighet som herjer fotballen, med sponsing over hele draktene… De trengte hjelp og jeg tror ikke «hjelp» er å gi dem 10-måneders utestengelse. Vi undervurderer denne avhengigheten. Vi må vise det litt respekt og ikke «å, vis litt viljestyrke». Jeg vil si til de som lager disse reglene og forbyr folk, ‘neste gang du får diaré, prøv å stoppe det med viljestyrke’, kommer det fargerikt fra Merson.

ENGELSKE KLUBBER: Martin Ødegaards tidligere makker på lista hos Arsenal

Som legger vekt på at dette er et utbredt problem i fotballens verden og kan ikke lenger behandles som enkelttilfeller.

-Når vi snakker med Tony [Adams] om Sporting Chance [rehabiliteringsklinikken], har det gått fra 70-30 når det gjelder å drikke over gambling til omvendt – det er 70 % gambling og 30 % drikking. Det forteller deg at det er et enorm problem. Med gambling tenker klubbene: «vel, det skader dem egentlig ikke – det kommer ikke til å påvirke spillet deres». Men det vil påvirke spillet deres mer enn drikke. Jeg pleide å tro at jeg var en dårlig person som prøvde å være en god person, men det var jeg ikke, jeg var en syk person som trengte å bli frisk, avslutter Merson.

Alt du trenger å vite: Arsenal – Manchester City

tabola

No posts to display