Chris Hemsworth er superskurk «Warlord Dementus» i den neste Mad Max-filmen

0
25
Furiosa: Bilde Warner Bros

Etter mange spekulasjoner har filmfestivalen i Cannes offisielt avslørt at «Furiosa» får verdenspremiere på Croisetten i 2024.

Forspillet vil vises utenfor konkurranse 15. mai på Grand Theatre Lumière på le Palais des Festivals.

Les: «Barbie»milliarder åpner døra for «The Sims» film

Premieren kommer ni år etter at regissør George Miller avduket «Mad Max: Fury Road» på festivalen i 2015. Etter Cannes-debuten ble «Fury Road» en gigantisk kommersiell hit som faktisk kritikerne likte, filmen har blitt ansett som en av de største actionfilmene i historien. Den spilte inn 380,4 millioner dollar og 10 Oscar-nominasjoner. (Men «Mad Max: Fury Road» kostet mer enn 150 millioner dollar, så det ga så vidt overskudd.)

«Furiosa: A Mad Max Saga» har Anya Taylor-Joy i hovedrollen som Imperator Furiosa, rollen oppsto av Charlize Theron i «Fury Road» og Chris Hemsworth som den skurken Warlord Dementus. Handlingen ligger mer enn et tiår før hendelsene i den post-apokalyptiske «Fury Road», og følger en ung Furiosa mens hun blir bortført fra hjemmet sitt og må gå igjennom det vi forsiktig kan kalle mange prøvelser og trengsler for å komme tilbake til mange mødres grønne sted.

«Ideen om denne prequelen har vært med meg i over et tiår,» sa Miller. «Jeg kunne ikke vært mer begeistret for å returnere til Festival de Cannes – sammen med Anya, Chris og Tom – for å dele «Furiosa: A Mad Max Saga.» Det finnes ikke noe bedre sted enn La Croisette å oppleve denne filmen med publikum på verdensscenen.»

Miller har to ganger vært jurymedlem i Cannes før han fungerte som president i 2016 for den 69. utgaven av festivalen. I 2022 presenterte han «Three Threousand Years of Longing», med Tilda Swinton og Idris Elba i hovedrollene, utenfor konkurranse.

Nye «Mad Max» får premiere i Cannes

Chris Hemsworth spiller krigsherren og bandelederen Warlord Dementus i den kommende filmen – som både er en sidehistorie og en forløper for handlingen i «Fury Road».

Les på Sporten: James Rodriguez ser mot Europa

Serieskaper George Miller står som vanlig for regien.

«Mad Max»-føljetongen ble innledet med en lavbudsjetts actionfilm i 1979 om et fremtidig Australia som står foran en samfunnskollaps. Den ble Mel Gibsons internasjonale gjennombrudd.

Gibson gjorde to oppfølgere på 1980-tallet. En av dem, «Mad Max Beyond Thunderdome», hadde Tina Turner på rollelisten. Serien vendte tilbake i 2015 med kritikerroste «Fury Road», som fikk seks priser ved Oscar-gallaen året etter.

Ordinær kinopremiere for «Furiosa: A Mad Max Saga» er 24. mai.

tabola

No posts to display